NewMotion’s EV Drivers Survey 2020 , het grootste jaarlijkse onderzoek onder EV-rijders in Europa, toonde aan dat bijna de helft (45 procent) van de EV-rijders zich zorgen maakt over het gebrek aan beschikbare laadpunten in de toekomst. Daarnaast geeft de helft (46 procent) van de ondervraagde rijders ook aan dat een betere beschikbaarheid van
laadpunten de laadervaring aanzienlijk zal verbeteren. De uitgebreide laadinfrastructuur met meer dan 155.000 laadpunten biedt EV-rijders het gemak om elektrische voertuigen overal op te laden waardoor e-mobiliteit toegankelijker wordt.

Over roaming

De beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur is voor EV-rijders een belangrijke overweging bij de overstap naar elektrisch rijden. Roaming, of interoperabiliteit, is het creëren van een open netwerk waar rijders met slechts één laadpas toegang hebben tot de laaddiensten van alle operators binnen het netwerk. 41 procent van de respondenten uit de NewMotion EV Drivers survey geeft aan het belangrijk te vinden om slechts één laadpas nodig te hebben. Op dit moment heeft de Europese EV-rijder gemiddeld 2,5 laadpassen op zak. Roamingsamenwerkingen zorgen dat het rijden en laden van elektrische voertuigen praktischer en toegankelijker is voor EV-rijders.
NewMotion, lid van de Shell-groep sinds 2017, werkt samen met veel verschillende partijen zoals autofabrikanten, leasemaatschappijen en multinationals om e-mobiliteit vooruit te helpen.