De overname van Westlease heeft plaatsgevonden per 7 juni 2018. De werkzaamheden zullen onveranderd vanuit de huidige vier locaties in België (twee locaties), Frankrijk (één locatie) en Luxemburg (één locatie) voortgezet worden.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep: “De markt in België is veel meer in beweging dan in Nederland en we zien er veel groeimogelijkheden, zowel bij de lease- als dealertak. We willen graag dichter bij onze klanten aanwezig zijn en zijn daarom zeer verheugd met de toevoeging van Westlease aan onze groep.”

Identiteit van Westlease bewaard

In de eerste plaats was link2fleet in staat om Nic Steyaert, Managing Director van Westlease, te interviewen. Hij gaf ons absoluut vertrouwen in het feit dat Westlease zijn identiteit behoudt maar ook de kenmerken die het momenteel zo populair maken bij kleine en middelgrote bedrijven : “De aanwezigheid van J&T Autolease en DirectLease in het bedrijfsnetwerk van Van Mossel Automotive Groep mag niet suggereren dat Westlease het risico loopt zijn DNA te verliezen. Elk bedrijf is zeer specifiek en zal zijn eigen kenmerken behouden. Westlease is vooral succesvol in de regio Kortrijk, in Brussel en in het zuiden van het land met een sterke ankerplaats in Luik en Namen en we zullen blijven profiteren van deze kracht. Deze overname stelt ons in staat te profiteren van alle goede praktijken van de entiteiten die zich binnen de constellatie Van Mossel bevinden. Deze synergieën zullen onze expertise op het gebied van leasing en mobiliteit verder verrijken. Dit stelt ons in het bijzonder in staat om een echte aanbieding in privé-lease te structureren die in overeenstemming is met wat de gebruiker zoekt. Bovendien biedt deze transactie ons bredere financiële middelen om onze ambitieuze plannen te realiseren. ”

Westlease werd in1982 opgericht. Het totale wagenpark omvat zo’n 5.200 voertuigen.