MG: werken aan verdere groei

Anderhalf jaar geleden heeft Alcomotive MG aan zijn portfolio toegevoegd. Als dé verrassing op het autosalon van 2020 kon het merk meteen indruk maken bij nieuwe klanten en liefhebbers van geëlektrificeerde voertuigen. Vandaag is er een solide basis met een degelijk netwerk en mooie verkoopresultaten om verder te bouwen aan de toekomst van het merk. Met de nakende lancering van enkele belangrijke nieuwe modellen (zoals de nieuwe Marvel R) en de verdere elektrificatie van de markt, heeft MG alvast alle troeven in huis om die ambitie waar te maken.

Jan Vanhaver zal als nieuwe MG Country Manager die groei op de Belgische en Luxemburgse markt gaan begeleiden. Jan was tot 2016 al actief binnen de Alcomotive-groep waarna hij een commercieel parcours is gaan afleggen bij de bandenfabrikant Goodyear/Dunlop. Met die bijkomende ervaring is Jan nu heel enthousiast om opnieuw aan boord te komen en de eindverantwoordelijkheid op te nemen van MG.

SsangYong: belangrijkste Europese partner van nieuwe overnemer

Als exclusief invoerder van SsangYong in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland, is Alcomotive de belangrijkste partner van SsangYong Motor Company in Europa. Dat zal ook voor de nieuwe overnemer, die wellicht binnenkort bekend gemaakt wordt, het geval zijn. Johan Vanden Bergh komt nu aan boord als nieuwe General Manager met eindverantwoordelijkheid over alle landen waar SsangYong door Alcomotive verdeeld wordt.

Johan is geen onbekende in het automotive milieu en deed een pak ervaring op bij andere merken. Met zijn uitgebreide bagage is hij de juiste man om SsangYong verder uit te bouwen. Als eerste opdracht zal hij alvast de belangrijke lancering voorbereiden van het eerste volledig elektrische model van SsangYong dat later dit jaar wordt voorgesteld.