Damien Heymans, de Alcomotive Managing Director, kondigde vandaag de benoeming aan van Olivier Sermeus als nieuwe Chief Operating Officer (COO). Olivier zal zijn nieuwe functie combineren met zijn bestaande functie als Managing Director van Hyundai Belux.

Olivier maakt sinds juni 2009 deel uit van de Alcopa groep, waar hij begon als Country Manager van Hyundai Belux. In de loop der jaren werd hij gepromoveerd tot Managing Director en nam hij extra verantwoordelijkheden op zich, waaronder Business Development. In die hoedanigheid was hij sterk betrokken bij de uitrol van de nieuwste merken Maxus & MG in de portefeuille.

Olivier Sermeus is de nieuwe COO van Alcomotive.

De Alcomotive COO zal alle distributieactiviteiten van Hyundai, Suzuki, SsangYong, Isuzu, MG en Maxus coördineren. Dit betekent dat de Managing Directors van deze merken rechtstreeks aan de COO zullen rapporteren.

Als nieuwe COO zal Olivier Sermeus de eindverantwoordelijkheid nemen voor de prestaties van de 6 merken die in 6 landen actief zijn. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de commerciële ambities en hij zal mogelijke synergieën tussen de verschillende merken en bedrijfssectoren ontwikkelen.