Alphabet ontwikkelde een mobiliteitsecosysteem dat veel verder gaat dan alleenzakelijk autodelen, maar richt zich op verschillende vormen van autodelen. AlphaCity is een geschikte oplossing voor verschillende gebruikssituaties, zoals autodelen voor hotels, bedrijvenparken, vervangwagens en nog veel meer.

AlphaCity uitbreiden en versterken, was een logische volgende stap voor Alphabet: We blijven onze klanten de best passende zakelijke mobiliteitsoplossing bieden voor hun bedrijf. Het verbeteren van ons zeer succesvolle product AlphaCity is onze nieuwste manier om dat te doen, zegt Erik Swerts, Managing Director Alphabet Belgium.

AlphaCity geïntegreerd in de AlphaGuide-app

Een andere innovatie die voortkomt uit de verbetering van AlphaCity is de integratie in de AlphaGuide-app. De nieuwe functie leidt AlphaGuide naar het volgende niveau van gebruikerservaring, vervolgt Erik Swerts. “Voortaan kunnen gebruikers AlphaCity-voertuigen boeken in enkele eenvoudige stappen, en genieten ze ook van de andere functionaliteiten die de app aanbiedt.

Het nieuwe ontwerp van AlphaGuide verbetert de gebruikerservaring met een efficiëntere werking en een verbeterde look-and-feel.

Om de AlphaCity-sectie te vinden, openen gebruikers gewoon de AlphaGuide-app en selecteren ze AlphaCity in het menu. Gebruikers kunnen een auto boeken voor zakelijke en privédoeleinden volgens de regels van het bedrijf en alle komende boekingen gedetailleerd bekijken, net als de afhaallocatie, prijs, datum en tijd (autogegevens, gegevensbescherming en gebruiksvoorwaarden). Bovendien kunnen gebruikers huidige boekingen openen en annuleren en gebruikmaken van de zoekfunctie.

Leider in zakelijk autodelen

Dit nieuwe aanbod voor autodelen is reeds beschikbaar voor klanten in acht markten. Met zeven jaar ervaring in de ontwikkeling en werking van zakelijk autodelen raadpleegt en ondersteunt Alphabet zijn klanten tijdens het hele implementatieproces om een vlotte overgang te verzekeren. Met de volledig geautomatiseerde oplossing wordt de administratieve opvolging drastisch verminderd en besparen fleetmanagers tijd en kosten, en blijven werknemers mobiel. Samengevat zorgen de nieuwe functies ervoor dat AlphaCity kan worden aangepast aan de gebruikersvereisten.

AlphaCity werd in 2011 gelanceerd en positioneerde Alphabet al snel als koploper en vernieuwer op de markt van zakelijk autodelen. De voorbije zeven jaar groeide AlphaCity uit tot een oplossing met 21.000 actieve gebruikers in acht markten, wat de positie van Alphabet verder verstevigt.