Alphabet lanceerde onlangs een online EV tool dat een eerste advies geeft op basis van enkele simpele maar essentiële vragen. Deze online EV tool is beschikbaar op de website van Alphabet en biedt een eerste oriëntering voor fleet managers. Hierbij wordt gekeken of het wel mogelijk en interessant genoeg is om over te schakelen naar elektrisch rijden. De twee belangrijkste factoren zijn: waar een bestuurder kan opladen en wat zijn dagelijks verplaatsingspatroon is. Daarnaast kan je ook een handige e-guide downloaden die inzicht geeft in de aspecten die men dient te overwegen wanneer men elektrische wagens, plug-in hybrides en de bijhorende laadinfrastructuur in de vloot wil integreren.

Alphabet maakt ook gebruik van een ‘Mobility Consulting Tool’ (MCT) waarmee ze het huidig wagenpark evalueert om op basis daarvan een aanbeveling te doen of elektrische voertuigen de beste keuze zijn voor het bedrijf en de werknemers. Elk bedrijf heeft namelijk zijn eigen eMobility behoeften en daarbij worden verschillende factoren in acht genomen: de prijs en TCO van het voertuig, de verloning van de werknemers of een zeer doorgedreven duurzaam beleid van het bedrijf. Op basis van de antwoorden reiken de Alphabet experten een mobiliteitsoplossing op maat aan, inclusief de laadinfrastructuur thuis en op kantoor. Dankzij Alphabet’s partner Eneco en hun levering van 100% groene energie is het mogelijk om via AlphaElectric CO2-neutraal te rijden, van laden tot rijden.

De beschikbare tools van Alphabet geven een eerste aanbeveling, niettemin kunnen klanten terecht bij de consultants van Alphabet voor gedetailleerder advies op maat en begeleiding doorheen heel het eMobility proces. De Alphabet experten maken een plan op maat, waarbij rekening gehouden wordt met de mobiliteitsparameters die voor de klant van belang zijn (prijs, verloning, duurzaamheid) en wegen de belangen van het bedrijf en de bestuurders goed af. Verder kunnen zij ook meer vertellen over updates over fiscaliteit en de huidige wetgeving en de vlootbeheerder bijstaan in het aanpassen van de car/mobility policy.

Ongeacht hoe de mobiliteit, al dan niet snel of traag, verandert in de komende jaren, evolueren wij als mobiliteitsprovider mee. In dit veranderingstraject is er één constante: onze klanten de garantie geven dat ze optimaal geholpen worden met hun mobiliteitsvraag. Dit heeft te maken met gemoedsrust en comfort en dat is wat wij bij Alphabet bewerkstelligen.” besluit Erik Swerts, CEO Alphabet België.

Meer info over AlphaElectric op www.alphabet.com/nl-be/producten/alphaelectric