Samen met de Arval Human Resources community en een aantal werkgroepen in de verschillende landen trachtte Arval te achterhalen wat er zo bijzonder is aan de onderneming en werkte een Employee Value Proposition uit om haar werknemers de nodige middelen te verschaffen om:
nieuwe ideeën aan te moedigen: ‘Stimulating people in action’. Arval gelooft dat een agile methodologie en een gezonde startersmentaliteit de sleutelwoorden zijn om de mobiliteitsuitdagingen van morgen aan te gaan met succes via duurzame en innovatieve oplossingen voor de klant.
prestaties neer te zetten: ‘Empowering people in action’. Door boeiende en uiteenlopende opdrachten dragen de medewerkers van Arval in grote mate de verantwoordelijkheid, flexibiliteit en autonomie, in een collaboratieve omgeving waar teamspirit en openheid centraal staan. De digitale transformatie wordt aangestuurd door 4 componenten:
  1. technologie: de geknipte uitrusting voorzien voor elke medewerker.
  2. digitaal gebruik: collaboratieve tools ter beschikking stellen in functie van ieders noden.
  3. mobiliteit: de medewerkers van Arval toegang verlenen tot gegevens, systemen en tools, altijd en overal.
  4. mindset: de digitale acculturatie van de medewerkers ontwikkelen om de digitale transformatie van Arval te bespoedigen, met productieve en tevreden teams.
hen te laten groeien: ‘Inspiring people in action’. Arval verbindt zich ertoe constant te werken aan de ontwikkeling van de competenties van haar medewerkers, via specifieke trainingen voor talenten (Arval Talent Care Programme), en door interne promotie te stimuleren. De ‘One Arval Academy’ speelt een actieve rol bij het aanbieden van de juiste opleiding aan haar medewerkers en het uitbouwen van een krachtige bedrijfscultuur.
Deze drie pijlers dragen de werkgeversbelofte van Arval: ‘Arval, a place for people in action’.

“De Arval-gemeenschap is trots om als een dynamisch en internationaal ecosysteem te fungeren voor de ontplooiing van onze medewerkers. We slaan de handen in elkaar om een onderneming te creëren die de medewerkers echt zin geeft om vooruit te gaan”, aldus Bernard Blanco, Directeur Human Resources Arval.