Vergroening mobiliteit
PHEV’s (plug-in hybrid electric vehicles) als leasewagens hebben zowel ecologische als economische voordelen. Ze helpen bedrijven om hun CO2-uitstoot te verlagen en krijgen in België een flink fiscaal duwtje in de rug dankzij een aftrekbaarheid tot 100% voor zover ze als “echte” plug-inhybride worden beschouwd. Daarvoor mag het voertuig niet meer dan 50 gram CO2  per kilometer uitstoten en moet het een voldoende grote batterij aan boord hebben.

In samenwerking met BMW Group Belux, levert Athlon Belgium deze en volgende week maar liefst 540 BMW X1 PHEV aan werknemers van PwC.

“Tegen 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens emissievrij zijn. De vergroening van wagenparken staat daarom centraal in onze aanpak. Met de helft van onze bestellingen die momenteel PHEV of EV is, zijn we op de goede weg. We zijn dan ook zeer tevreden dat PwC voor deze grote bestelling van PHEV’s op onze expertise vertrouwt.”
Els Descamps, commercieel directeur van Athlon Belgium

 

Axel Smits, voorzitter van PwC België: “Deze nieuwe investering betekent een gedurfde verschuiving in de manier waarop we onze volledige vloot upgraden met zuinigere en betere auto’s, terwijl we ons engagement voor duurzame mobiliteit herbevestigen. Het is opnieuw een grote stap voorwaarts in het verkleinen van onze totale CO2-voetafdruk, aangezien we erkennen dat het verminderen van de CO2-uitstoot van auto’s de sleutel is in het bereiken van onze netto nul-ambities.  De keuze voor BMW sluit naadloos aan bij onze visie en ambities.

 

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux: “Het is dankzij klanten als PwC dat wij onze mobiliteit duurzamer maken. Zij zijn als vanouds een van de pioniers als het gaat om het implementeren van onze nieuwe technologie in de dagelijkse praktijk. Dit contract onderstreept nogmaals het belang van plug-in hybride technologie als een belangrijke fase in de transformatie naar duurzame elektrificatie van het Belgische wagenpark, denk maar aan de BMW eDrive Zones in de 10 grootste Belgische steden, waar al deze hybride BMW’s automatisch 100% elektrisch rijden.”