Het Belgische bedrijf Aviapartner levert ondersteunende diensten aan luchthavens in België en Frankrijk. Bij ons is het actief in Brussel, Luik, Oostende en Antwerpen. Aviapartner is zich bewust van het belang van milieubehoud en heeft daarom een hele reeks maatregelen ingevoerd om zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Zo worden personeelsleden gestimuleerd om minder te printen en dat recto/verso te doen als het niet anders kan. Maar het bedrijf gaat nog veel verder door een deel van zijn oude dieselwagenpark dat op het tarmac van Zaventem rondrijdt te vervangen door een vloot van zuiver elektrische auto’s.

Yves Nuyts (Aviapartner) en Philippe Delande (Van Kelst)

In totaal zijn 50 auto’s geleverd. “We hebben nog twee auto’s met een klassieke benzinemotor en alle andere zijn zuiver elektrische versies: 25 Citroëns C-Zero en 23 E-Berlingo’s van hetzelfde merk”, zo vertelt Yves Nuyts, General Manager Handling bij Aviapartner Belgium. “Voor Aviapartner is het belangrijk om te investeren in ‘groene’ modellen. Niet alleen omdat dit een groeiende trend is in onze sector, maar ook omdat het ons bedrijf een positief imago geeft. Bovendien past deze keuze perfect bij ons gebruik, want onze auto’s rijden gemiddeld 50 kilometer per dag, 7 dagen op 7, op het tarmac van de luchthaven. Ze zijn bovendien begrensd op 30 km/u om processen te vermijden, want overdreven snelheid wordt door de luchthaven beboet. Dat vergroot meteen het rijbereik, dat in onbegrensde vorm op 100 tot 170 kilometer ligt”.

De auto’s zijn in operationele leasing verworven via Free2Move Lease voor een duur van 4 jaar. Vandaag worden ze herladen aan gewone stopcontacte via specifieke laadkabels die door Citroën worden geleverd. “Dat zou voor deze beginfase moeten volstaan, want onze dagelijkse afstanden maken dat we de auto’s niet elke dag moeten herladen. Op langere termijn willen we investeren in laadpalen”.

De levering vond afgelopen maandag 15 oktober plaats op de luchthaven van Zaventem, in bijzijn van vertegenwoordigers van garage Van Kelst in Schriek, dat de levering heeft getekend, en van de PSA-groep, waaronder Pieter de Saegher, Leasemanager Telematics – Electrical Cars Corporate Solutions. “Dit is een erg mooi project voor de PSA-groep, die zich absoluut wil opwerpen als een voorbeeld op het vlak van mobiliteit en die zij klanten wil stimuleren om “out of the box” te gaan denken door naar elektrische auto’s te gaan kijken”, zo gaf hij aan.