Net zoals elk jaar ging link2fleet voor innovatie tijdens zijn awards-avond. Daarom zagen twee nieuwe prijzen het levenslicht: “the most appreciated leaseco of the year” en “fleet & mobility start-up of the year”. Marc Demoulin, Editorial director of link2fleet, verklaart zijn keuze: “Vaak hebben startups geen groot budget om bekendheid te verwerven. Daarom wouden we onze ceremonie gebruiken om hen onder de aandacht te brengen.”

Live stemming

Op 20 juni jongstleden, tijdens de link2fleet forum & awards, kwam elk van de 7 startups zijn concept voorstellen aan 450 professionals uit de sector. “Het was geen eenvoudige oefening,” vertelt Marc Demoulin. De kandidaten kregen namelijk maar 3 minuten het woord. Na een telling van de stemmen van het publiek, dat live kon stemmen, kwam digitaal leasingbedrijf Lizy als winnaar uit de bus. “Het is een grote eer de stem te mogen krijgen van dit publiek van professionals uit de fleet & mobility-sector, zeker omdat we nog maar 4 maand bestaan. We houden van wat we doen, we hebben een uitstekend team en we worden goed ondersteund door het departement Volkswagen D’Ieteren Finance, die ons helpen door te doen waar ze best in zijn: leasing”, zo bevestigde Sam Heymans, Co-founder & CEO van Lizy.

Sam Heymans aan de microfoon bij Virginie Claes.

Tweedehandsleasing op maat

Concreet is Lizy een leasingbedrijf dat premium tweedehandswagens aanbiedt aan KMO’s en ondernemers. Door deze gebruikte auto’s aan te bieden via een puur digitaal platform denkt Lizy aan de kleine ondernemer, die het zich niet altijd kan veroorloven een vloot van nieuwe voertuigen te kopen. Sam Heymans maak gewag van “een 15 tot 40 procent lager tarief dan bij de concurrentie dankzij onze tweedehandswagens en onze flexibele contracten-op-maat”. Op langere termijn wil Lizy, dat nu al 4 maand onafgebroken groeit, Europees marktleider in digitale leasing worden. Bravo voor hen…