Uit de VAB-Mobiliteitsbarometer blijkt dat normaal 69% van de automobilisten met winterbanden[1] deze al vóór mei laten vervangen. Momenteel blijkt uit de cijfers van VAB-banden dat 95% van de wissels naar zomerbanden nog moet worden uitgevoerd. Het wisselen van winterbanden wordt sinds 22 april als dringende herstelling erkend en kan dus uitgevoerd worden na afspraak met de garage of bandencentrale, met het noodzakelijke respect voor de social distance.

Het vervangen van winterbanden door zomerbanden is namelijk heel belangrijk voor de veiligheid van de wagen:

  • De remweg van winterbanden is langer dan die van zomerbanden bij temperaturen boven de 7°C.
  • Winterbanden slijten sneller bij warm weer.
  • We lopen het risico dat automobilisten niet wisselen en met haast versleten winterbanden de volgende winter ingaan.

VAB-banden voert extra veiligheidsmaatregelen in om de gezondheid van haar klanten en medewerkers te beschermen

De klant wordt gevraagd om de wagen zelf de werkplaats in te rijden tot op de brug, zodat onze monteurs niet in contact moeten komen met het interieur van de wagen. Uiteraard word aan de klanten ook gevraagd om de social distancing te respecteren, en daarom zal hen gevraagd worden zoveel mogelijk buiten te wachten.

Als de klant zich niet geroepen voelt om zelf op en van de hefbrug te rijden, wordt hen gevraagd enkel de contactsleutel te bezorgen aan de receptionist. In dat geval zal de medewerker van de bandencentrale ook zowel bij aanvang als op het einde de wagen ontsmetten.


[1] zowel particulieren als bedrijfswagens