Het afgelopen jaar nam de vraag naar bedrijfsfietsen verder toe, alsook de vraag van bedrijven naar complete en eenvoudige mobiliteitsoplossingen op maat. Bij ‘Mobility as a Service’ kunnen medewerkers in functie van hun noden kiezen uit een brede waaier aan oplossingen: fiets, auto, trein- en/of busabonnement. Cyclis en Belfius vormen de ideale match om deze noden volledig in te vullen. In 2020 zullen de partijen concreet de handen in mekaar slaan om een fietsaanbod te garanderen dat beantwoordt aan de mobiliteitsuitdagingen van bedrijven en waarbij de medewerker zich efficiënt en zonder zorgen kan verplaatsen. Dit strategisch partnership werd bekrachtigd door een belangrijke minderheidsparticipatie van Belfius in het kapitaal van Cyclis. Belfius zal tevens vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur van Cyclis.

Joep Kempen, CEO van Cyclis : “De instap van Belfius in Cyclis is in feite een logisch vervolg op onze nauwe jarenlange samenwerking. Toen Cyclis 6 jaar geleden het avontuur startte, geloofde niemand in het verhaal van de bedrijfsfiets. Onze zoektocht naar een structurele financiële partner verliep dan ook moeilijk. Totdat we bij Belfius aanklopten. Belfius denkt net zoals Cyclis na over de mobiliteit van morgen en geloofde in het verhaal van fietsleasing. Al snel volgde er een financiële oplossing, waardoor Cyclis de ruimte kreeg om te groeien. Ondertussen is de bedrijfsfiets een populair onderdeel van flexibele verloning in veel bedrijven. Sinds begin 2018 zagen we het aantal fietsen bij Cyclis vertienvoudigen. Met momenteel bijna 10.000 leasingfietsen is Cyclis één van de grootste spelers in België.”

Sofie De Loecker, voorzitter van de raad van bestuur van Belfius Auto Lease : “Vandaag heeft Belfius Auto Lease een wagenpark van bijna 21.000 voertuigen, maar we zetten ondertussen vol in op een totaal mobiliteitsaanbod voor bedrijven in het kader van hun ‘employee benefits’, waar fietsen een almaar belangrijkere plaats innemen. We zijn dan ook heel verheugd en kijken uit naar deze belangrijke samenwerking met Cyclis, waardoor we onze klanten een duurzame en kwalitatieve mobiliteitsoplossing kunnen aanbieden.”