Billy Bike, het Brusselse platform voor elektrische deelfietsen, breidt uit naar tien nieuwe gemeenten in Brussel. Vanaf vrijdag zijn de fietsen van Billy Bike ook te vinden in delen van onder meer Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Sint-Jans-Molenbeek. Het platform ging voor zijn grootste geografische uitbreiding ooit te rade bij zijn gebruikers, en polste naar de wijken waar de nood aan elektrische deelfietsen het grootst is. “Billy Bike is er voor jou, waar je ook woont in Brussel”, zegt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike.

Billy Bike breidt zijn bereik met de nieuwe gemeenten in één klap uit naar in totaal 14 van de 19 Brusselse gemeenten. Het platform ging bij zijn gebruikers te rade over de gemeenten en wijken waar de nood aan – elektrische – deelfietsen het grootst is in Brussel. Uit die bevraging bleek dat vooral inwoners van Schaarbeek en Vorst talrijk waren in hun vraag naar de komst van Billy Bike in hun gemeente.

“Veel Brusselaars vroegen ons de afgelopen maanden wanneer Billy Bike tot bij hen zou komen”, verduidelijkt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike. “We zijn daarom ontzettend blij om nu onze grootste uitbreiding ooit aan te mogen kondigen. Door te luisteren naar onze gebruikers weten we dat de fietsen hun weg zullen vinden naar die wijken waar de nood aan deelfietsen het grootst is. Alles aan de Billy Bike – van zijn design tot waar hij rondrijdt – hebben we samen met Brusselaars uitgedacht.”

Begin juli kondigde Billy Bike nog aan zijn aanbod in Brussel uit te breiden van 150 naar 300 deelfietsen. Meer fietsen zijn essentieel om een groter grondgebied te bedienen. Om die reden zal het platform ook de komende weken bijkomende fietsen blijven lanceren, om te garanderen dat er binnen de volledige zone steeds een Billy Bike op wandelafstand te vinden is.

Daarnaast liet het platform recent ook weten dat het zijn deelfietsen tot en met het einde van de zomer elke week op zondag volledig gratis aanbiedt aan gebruikers. Elke rit korter dan 20 minuten wordt automatisch terugbetaald.

“Meer mensen op de fiets krijgen draait volledig om toegankelijkheid”, aldus Pierre de Schaetzen. “Dat wil zeggen: een Billy Bike op elke straathoek en deelmobiliteit aan democratische prijzen. We merken ook dat de Brusselaar volledig mee is in dit verhaal. Daarom mikken we erop om onze fietsen op termijn in heel Brussel te lanceren. Waar je ook woont, Billy Bike is er voor jou.”