SHELL – JLR – FevMars2019

Binnenkort elektrische deelauto’s in Luik

Na een eerste vestiging op de site van Liège Airport eind 2017 zet ZenCar zijn ontwikkeling in de 'vurige stede' verder. Tegen de zomer van dit jaar zullen immers de eerste ZenCar-auto's hun opwachting maken in het hart van de stad.

Car-sharing is al een aantal jaar realiteit in Luik, met dank aan Cambio dat er verschillende vestigingen heeft. Dit keer echter gaat het om car-sharing van elektrische voertuigen dankzij ZenCar dat onder meer in Brussel al actief is. Het contract dat een looptijd heeft van 7 jaar voorziet op termijn een totaal van een veertigtal voertuigen inclusief 17 laadstations waar simultaan telkens twee voertuigen zullen kunnen worden geladen. Er zal onder andere in de buurt van het station van Guillemins een vestiging komen, maar ook aan de place du XX Août, de boulevard de la Sauvenière, aan Sart-Tilman, ter hoogte van  MédiaCité en in het kwartier van Coronmeuse.

Er zullen drie modellen ter beschikking worden gesteld: BMW’s i3, Renaults Zoé en Renaults Kangoo Z.E. De huurprijs per uur zal schommelen tussen 9 en 13 euro.

Toon meer nieuwsjes