Via een speciale app op de smartphone kan de gebruiker dus zijn elektrische deelstep van Bird reserveren en gebruiken. Het concept is vooral ontwikkeld om de laatste kilometers te overbruggen nadat men het openbaar vervoer heeft gebruikt. Dat vertelt ons Jonatan de Boer, de algemeen directeur voor Bird in Brussel. “Twee van de grootste uitdagingen waar een moderne stad mee geconfronteerd wordt, zijn de groeiende oververzadiging van de weginfrastructuur en de steeds slechtere luchtkwaliteit. De missie van Bird bestaat erin deze problemen op te lossen door te vermijden dat mensen naar hun auto teruggrijpen door ze te laten kiezen voor de elektrische en milieuvriendelijke deelsteps. In steden waar het systeem al operationeel is helpt Bird de pendelaars om vlot aan te kunnen sluiten op het openbaar vervoer. Deze trajecten over korte afstand gebeurden vroeger immers met de auto. Wij zijn in de wolken dat we de app vandaag kunnen lanceren en wij kijken uit naar de samenwerking met de Brusselse regio om de nutteloze verplaatsingen per auto terug te dringen.”

Het systeem is operationeel tussen 7u ‘s morgens en 21u. Waarom? Eenvoudigweg omdat Bird er zich toe verbonden heeft om ‘s nachts alle elektrische steps uit het straatbeeld te verwijderen uit veiligheidsoverwegingen.

We geven nog mee dat Bird zijn nieuwe gebruikers een korting geeft van 5€ op hun traject door de code ‘BIRDBRUXELLES’ te gebruiken in het betaalvenster van de app.