TCO is de benadering die gebruikt wordt om de werkelijke kostprijs van een voertuig te berekenen. Hierbij wordt met zo goed als alle meetbare factoren rekening gehouden. Niet enkel de aankoopprijs (of de financiering) van een voertuig, maar ook de BIV, de verkeersbelasting, de verzekeringen, het onderhoud, de banden, de brandstofkosten, de fiscale aftrekbaarheid en andere gerelateerde kosten worden opgenomen in de TCO berekening.

‘Onze inmiddels bekende jaarlijkse infosessie, die in de maand maart in het teken van TCO zou staan, kon helaas omwille van de gekende redenen niet plaatsvinden. Omdat bijna al onze klantencontacten tegenwoordig digitaal verlopen, groeide het idee om ook onze infosessie te digitaliseren’, gaat Thomas verder.

Samen met Kristina Korolinskaia (Accountmanager) en Danny Van den Eeckhout (New Business Developer) werd een nieuw Q&A concept in kortfilmformaat uitgewerkt waarbij de meest voorkomende vragen rond TCO voorgelegd worden aan een specialist ter zake, Bartje Van Gastel van TCOfleet.be.

De vragen werden onderverdeeld in 3 thema’ s

Wat met uw wagenpark na Corona?

Hoe omgaan met elektrificatie?

Wat met de toekomst van de bedrijfswagen?

‘Tot eind september ontvangen onze klanten en volgers wekelijks een nieuwe Q&A via mail en Linkedin. Op basis hiervan kunnen ze eventueel bijkomende vragen formuleren via verschillende kanalen. Deze vragen worden gebundeld en zullen in een latere fase gebruikt worden voor een uitgebreide TCO infosessie die hopelijk opnieuw fysiek kan plaatsvinden, besluit Thomas Beckers.’

Bent u ook benieuwd? Hier vindt u alvast een overzicht van de reeds behandelde vragen: https://bmw.showpad.com/share/HzfZiQGq5lySnCOOLXAJc