De financiering werd opgehaald bij nieuwe investeerders, waaronder Sequoia, Tekne en Ghisallo, maar ook bij bestaande investeerders van Bolt zoals G Squared, D1 Capital en Naya.

Markus Villig, CEO van Bolt, zegt: “Bolt heeft als missie mobiliteit in de stad betaalbaar en duurzaam te maken. We willen bouwen aan een toekomst waarin mensen geen auto’s hoeven te kopen die mee verantwoordelijk zijn voor verkeer en vervuiling, maar kiezen voor on-demand vervoersmogelijkheden wanneer ze het echt nodig hebben. Zeven jaar na de oprichting bieden de mobiliteits- en bezorgdiensten van Bolt een beter alternatief voor bijna elk autogebruik. Ik vind het fantastisch om deze diensten tot bij miljoenen klanten in Europa en Afrika te brengen, de nadruk niet langer op auto’s te leggen en steden terug te geven aan de inwoners.

Andrew Reed, partner bij Sequoia, zegt: “Bolt geeft een nieuwe definitie aan stedelijke mobiliteit in een groot deel van de wereld. Markus is een gedreven oprichter die een operationeel uitstekend bedrijf heeft opgebouwd dat in Europa en Afrika actief is. Bolt heeft een missiegedreven cultuur die de basis vormt van een duurzaam bedrijf. Het bedrijf helpt klanten, steden en het milieu. We zijn zeer verheugd om met hen samen te werken.

Bolt heeft het afgelopen jaar een versnelde groei doorgemaakt – het bedrijf bereikte de kaap van 75 miljoen klanten wereldwijd. Bolt biedt naast zijn kernactiviteit van ride-hailing, waarbij gebruikers een rit kunnen bestellen, een autodeeldienst, Bolt Drive, en andere deelinitiatieven zoals e-steps en e-bikes aan. De bezorgdiensten van het bedrijf bestaan uit Bolt Food, waarmee klanten maaltijden van restaurants kunnen bestellen, en Bolt Market, de meest recente toevoeging aan het portfolio van Bolt, waarmee je binnen de 15 minuten je boodschappen aan huis geleverd krijgt.

Het bedrijf zal Bolt Market in de komende maanden in tien Europese landen lanceren: de Baltische staten, Centraal-Europa, Zweden, Portugal, Kroatië en Roemenië. Bolt zal voor de lancering van de nieuwe dienst gebruik maken van zijn bestaande technologie en het koeriersnetwerk van Bolt Food en een beroep doen op zijn ervaring met maaltijdkoerieractiviteiten.