Met Mobeflex lanceert Bridgestone een vernieuwende abonnementsformule die meteen alle kosten dekt én de basisinvestering minimaliseert. Vanaf 59 euro per maand kunnen Mobeflex-klanten een e-bike kiezen uit een selectie premium race-, cargo, MTB- en stadsfietsen.

“Omdat we als Bridgestone de markt benaderen als een wereldwijd expert in mobiliteitsoplossingen, kijken we verder dan de klassieke autoband. Consumenten zoeken structurele alternatieven om mobiel te blijven. Wij willen hen daarin helpen met een gediversifieerd aanbod. E-bikes maken daar vanzelfsprekend deel van uit”, zegt Bert Vanneste, Head of Bicycle Solutions bij Bridgestone.

Volgens onderzoek n.a.v. Velofollies eerder dit jaar werden in 2019 ruim 470.000 fietsen verkocht in ons land. Bijna de helft daarvan waren elektrische fietsen. Een aandeel dat al enkele jaren in de lift zit: in 2015 was dat nog 31%. Het zijn vooral 40-plussers die zo’n e-bike kopen.

De toenemende drukte op onze wegen, doet steeds meer mensen kiezen voor een e-bike. Tenminste: als de afstand tussen woonplaats en werkplek het toelaat om zich comfortabel met de fiets te verplaatsen.

Toch heeft de consument nog heel wat bedenkingen voor hij de investering doet – een premium e-bike kost al snel 2.500 euro. Wat als die e-bike gestolen wordt? En wat met het onderhoud, want een e-bike vraagt meer dan gewoon de ketting smeren? Vanzelfsprekend wil de consument voor dat bedrag kwaliteit, maar wat is een kwalitatieve e-bike, en hoe snel evolueert de technologie?

Met Bridgestone kan de consument een premium e-bike naar keuze huren voor een periode van 6 tot 36 maanden. De maandelijkse prijs is all-in: huur van de fiets, onderhoud, bijstand bij pech en diefstal en ongeval garantie. “Mobeflex is simpel. De consument krijgt in ruil voor die maandelijkse bijdrage alle gemak en moet zelf geen grote investering meer doen in de e-bike zelf, verzekeringen, pechbijstand of jaarlijks onderhoud. Alleen al de kosten voor onderhoud, verzekering en bijstand bedragen op jaarbasis gemiddeld 400 euro. Bovendien kan hij het abonnement op ieder moment aanpassen.”

Op die manier wil Bridgestone de stedelijke mobiliteit bevorderen. In de eerste plaats wordt gemikt op steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Hasselt, Mechelen, Luik, …

Bridgestone verhuurt de e-bikes via een groeiend netwerk van onafhankelijke fietsenwinkels in het hele land.