Vorige week woensdag werd een akkoord bereikt over de overname van CARe Carrosserie België door Carglass. Een akkoord dat ter goedkeuring werd voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteiten. Carglass wil met deze overname zijn dienstverlening aan zijn klanten nog verder uitbreiden door eveneens autoherstellingen in zijn diensten op te nemen. En dat zowel voor particulieren als voor professionele gebruikers.

Volgens het persbericht van Carglass zullen beide netten onafhankelijk van elkaar blijven werken en zullen ze beiden hun identiteit en hun specifieke expertise blijven behouden. CARe Carrosserie België zal dan ook onder eigen naam blijven opereren, ook al zullen bepaalde activiteiten, zoals de smart repair, binnenkort ook in Carglass centra uitgevoerd kunnen worden.

”Het was een niet te missen opportuniteit. Dankzij de overname van CARe Carrosserie België hopen wij ons succes van de afgelopen jaren verder te kunnen zetten in de sector van de autoreparaties”, liet Jean-Paul Teyssen, afgevaardigd-beheerder van Carglass Belux weten.

”Dankzij deze samenwerking zullen wij nog betere oplossingen kunnen aanbieden aan onze klanten en de groei van de twee ondernemingen kunnen verzekeren. Aangezien wij op het vlak van waarden dicht bij elkaar aanleunen en onze diensten ook nog eens complementair zijn, was deze toenadering haast een evidentie”, voegde Cris Loots, general manager van CARe Carrosserie België daar nog aan toe.

De overname, waarvan het bedrag dat ermee gemoeid was, niet werd bekendgemaakt, blijft uiteraard onder voorbehoud van het groen licht van de Belgische mededingingsautoriteiten. “Zodra zij hun akkoord zullen hebben gegeven, zal de nieuwe entiteit overgaan tot de concrete integratie van de bedrijfsprocessen”, concludeert Carglass.