De bezorgdheid over het voeren van vooruitstrevend korte termijn beleid betreffende mobiliteit in Waals Brabant, heeft ertoe geleid dat de provincie Waals Brabant en Wallonië zojuist een on-line enquête gelanceerd hebben. Een studie die carpooling nu al als concrete en geloofwaardige oplossing vooropstelt voor de provincie Waals Brabant.
 
Voor de Waalse Minister van de Mobiliteit, Philippe Henry, „men kan niet tot in het oneindige nieuwe wegen toevoegen om meer auto’s te stockeren terwijl we al over een van de dichtste wegennetten ter wereld beschikken. Volgens hem dus „moet alles in het werk gesteld worden om de ontwikkeling van carpooling te vergemakkelijken. 
 
Het is in die context dat het onderzoek bij de automobilisten wordt gelanceerd om de strategische plaatsen te vinden voor de inplanting van carpoolparkings. Men denkt vooral aan de omgeving van de grote verkeersassen van Waals Brabant waar men nu al auto’s opmerkt die tijdens de dag worden geparkeerd. Aangezien de voorwaarden voor het parkeren en overstappen vaak onzeker zijn, kan men zich voorstellen dat een goed ingericht parkeerterrein meer carpoolers zou interesseren.
 
De vragenlijst kan men on-line op www.carpool.be/enquete voor 18 juni 2010 invullen, de winnaars zullen 1 set zomerbanden aangeboden krijgen of 1 van de 5 opleidingen (Goodyear Safe Driving Experience). De resultaten zullen op www.carpoolplaza.be vanaf 1 juli 2010 gepubliceerd worden. Ze zullen het mogelijk maken om de keuze van de plaatsen te verfijnen en voor parkeerterreinen te zorgen waarvan de inrichting werkelijk aan de wensen van carpoolers voldoet (comfort, veiligheid, zicht, signalisatie, sociale controle,…).