Onlangs deed Traxgo een beroep op Sortimo voor de inrichting van zijn twee bedrijfsvoertuigen. Een softwareontwikkelaar met twee Mercedes Vito’s in het wagenpark? Dat vroeg om enige toelichting. We spraken met zaakvoerder Frederik Depuydt.

“Naast de software, ontwikkelen we ook de hardware in eigen huis,” verklaart Frederik Depuydt. “Die Vito’s worden dagelijks gebruikt door onze techniekers wanneer ze ter plekke gaan bij de klanten voor onderhoud en herstellingen.”

Sortimo was geen onbekende voor Traxgo. De recente samenwerking was dan wel de eerste keer dat Sortimo hier beide bedrijfsvoertuigen inrichtte, omgekeerd werkte Traxgo reeds eerder voor Sortimo. Toen de vraag zich stelde om de technici efficiënter uitgerust de baan op te laten gaan, werd geen seconde geaarzeld om deze opdracht toe te vertrouwen aan dé specialist in bedrijfswageninrichting. De eerste contacten liepen via Sortimo-vertegenwoordiger Hans Priem, die ook het verdere verloop begeleidde.

Frederik Depuydt: “Dis is een 100% positief verhaal.”

Frederik Depuydt: “Onze toestellen zijn maar zo groot als een pakje sigaretten en we werken met kleine materialen. In onze bestelwagens hebben we dan ook niet veel ruimte nodig.” Hij lacht: “Dat betekent echter geenszins dat we niet ordelijk en overzichtelijk te werk moeten gaan.”

In nauw overleg met de Traxgo-techniekers werd geopteerd voor een inrichting met Globelyst, oplossing met tal van functionaliteiten en met een bijzonder materiaalsamenstelling van hoogvast plaatstaal, licht aluminium en robuuste kunststoffen.

“Onze techniekers hebben alles zelf mogen kiezen. Dat is niet meer dan logisch,” zegt Depuydt, “zij moeten tenslotte elke dag met het systeem werken. Een optimaal ingericht voertuig impliceert automatisch dat onze specialisten vlot en in alle comfort hun job kunnen doen, zonder waardevolle tijd te verliezen bij het zoeken naar dat ene kleine onderdeel.”

Enkel de linkerzijde van beide bestelwagens werd voorzien van een Globelyst-inrichting op maat. De rechterzijde werd voorbehouden voor het ophangen van een ladder. In de Globelyst-wand werden bovendien L-BOXXen geïntegreerd, waarin componenten zoals zekeringen en kabels netjes worden opgeborgen.

De samenwerking tussen Sortimo en Traxgo verliep gesmeerd. Met een projectuitvoering van amper drie weken  – van bestelling tot oplevering –  mag in alle vertrouwen gesproken worden van een realisatie op korte termijn.

“Dit is een 100% positief verhaal,” aldus Frederik Depuydt. “Onze technici zijn ondertussen al enkele weken met hun identiek ingerichte voertuigen onderweg en zijn erg te spreken over het gebruiksgemak van het systeem. Bovendien,” besluit de zaakvoerder van Traxgo, “laat de georganiseerde inrichting een professionele indruk bij de klant die meteen weet dat hij kwaliteit krijgt.”