In het kader van het programma ‘Samen’ stelt Europcar Mobility Group Belgium een pool van 100 voertuigen gratis ter beschikken van de gezondheidswerkers (artsen, verpleegkundigen, enz.), voor hun professionele verplaatsingen.

Gezondheidswerkers die een voertuig nodig hebben, kunnen contact opnemen met de call center op 02 348 92 12 of per e-mail: reservations.belgium@europcar.com die hen doorheen het proces zal begeleiden. Deze dienst werd officieel op 27 maart in België gelanceerd.

Scooty, dat in Brussel en Antwerpen free-floating elektrische scooters aanbiedt, zal eveneens bijdragen en hun scooters gratis ter beschikking stellen op aanvraag. Geïnteresseerde gezondheidswerkers moeten zich inschrijven via de app of de site, een e-mail sturen naar support@scootysharing.be met een document dat hun beroep bevestigd en een code zal hen worden verzonden om het account te activeren.

Alle voertuigen die beschikbaar worden gesteld als onderdeel van het “Samen” -programma zijn onderworpen aan strenge reinigings- en ontsmettingsmaatregelen na elke verhuur, evenals een ‘zero contact’-beleid in de agentschappen en dit tot nader order.