De formule die door de leasemaatschappijen steeds gebruikt wordt om wagenparkbeheerders te helpen de juiste keuze te maken is de bekende TCO (total cost of ownership)-benadering. Deze werkwijze laat toe om de leaseprijzen van voertuigen beter met elkaar te vergelijken en geeft een zicht op de werkelijke kosten over de looptijd van het contract, rekening houdend met de fiscale aftrekbaarheid, belastingen op verworpen uitgaven, de niet-recupereerbare BTW, de CO2-bijdrage, het verbruik, …

De meeste leasemaatschappijen tonen al op hun offertes een indicatieve TCO van de aangeboden wagen of bieden hiervoor een tool aan. DirectLease gaat nu nog een stap verder en biedt via haar website aan iedereen de mogelijkheid om een wagen te zoeken op basis van de TCO. Op elke gemaakte offerte zal ook de TCO op basis van 65% niet recupereerbare BTW vermeld worden.

In de online configurator op directlease.be kan je een aantal criteria instellen en de TCO-klasse bepalen waarin je een auto wil zoeken.

Wagens worden vergeleken op basis van de TCO inclusief brandstof.

Bij interesse in één van de getoonde modellen kan deze verder online samengesteld worden en wordt een offerte opgemaakt waar de TCO op basis van 65% niet recupereerbare BTW te zien staat.

 

Meer info op www.directlease.be