SHELL – JLR – FevMars2019

DirectLease: een nieuwe site aangepast aan de markt en de klanten

De site van DirectLease werd enkele dagen geleden in een nieuw jasje gestopt. Daardoor beschikt de site niet enkel over een vereenvoudigde en duidelijkere navigatie, maar werd hij eveneens aangepast aan de evolutie van de markt en de vragen van de klanten.

De internetsite van DirectLease, die al boordevol functionaliteiten zat, biedt voortaan een nieuw design en een volledig nieuwe navigatie. Hij is niet alleen beter leesbaar en duidelijker gestructureerd, maar beantwoordt vooral aan de huidige criteria op het vlak van navigatie. “Onze nieuwe site kreeg dezelfde look and feel als die van DirectLease in Nederland en Duitsland, wat de navigatie voor onze internationale klanten zal vereenvoudigen”, verduidelijkt Jean-Marc de Geus, Country Manager van DirectLease België. “Hij is niet alleen voorzien voor gebruik op alle soorten dragers, inclusief smartphones en tablets, maar wordt ook beter opgepikt door zoekmotoren. Wij hebben echter vooral de navigatie volledig herdacht, zodat de toegang tot de voertuigconfigurator eenvoudiger verloopt. Dit is immers één van de functionaliteiten die onze klanten en potentiële klanten het meest gebruiken”, aldus nog Jean-Marc de Geus.

 

Private leasing gemakkelijker toegankelijk

 

Wie nieuw zegt, zegt ook een nieuwe structuur en nieuwe functionaliteiten. “Zodra je op de site komt, nodigt een pop-up de gebruiker uit om te kiezen tussen ‘professionele leasing’ en ‘private leasing’. Vroeger was een ‘private leasing’-menu helemaal onderaan de site te vinden. Door de groei van dit product, de komst van cash for car en de nieuwe WLTP-maatregelen, die het succes ervan nog zou kunnen doen toenemen, besloten wij deze vorm van financiering een meer prominente plaats te geven. Niettegenstaande de professionele leasing uiteraard onze voornaamste business blijft”, zegt Jean-Marc de Geus.

De nieuwe homepage neemt de meest bezochte rubrieken van de site over. Te beginnen met de mogelijkheid om een voertuig te kiezen via een dropdownmenu, zodat men op enkele seconden de leasingprijs van de verschillende motorisaties kan zien. “Naast dit menu hebben wij ook nog een ruimte ontwikkeld waar we onze promoties van het moment, de beste occasievoertuigen of het voertuig van de maand kunnen tonen”, gaat Jean-Marc de Geus verder.

Daarnaast is er ook plaats voor de DirectDeals, een menu waarmee de gebruikers de voertuigen volgens leasingprijs kunnen filteren en de Top 10 van de leasingauto’s. “Deze twee laatste functionaliteiten bestonden al, maar werden geïntegreerd in de homepage omdat ze vaak gevraagd werden door onze klanten. De Top 10 maakt het mogelijk een blik te werpen op de door de bezoekers van onze site meest gezochte auto’s en meteen ook hun maandelijkse huurprijs te ontdekken”, besluit Jean-Marc de Geus.

 

Kortom, de bezoeker kan alle informatie vinden die hij op onze site zou kunnen zoeken. U kunt hem zelf ontdekken op https://directlease.be

 

 

Toon meer nieuwsjes