Dirk stond in 1989 aan de wieg van Belcar, dat destijds op een terrein van 10.000m² begon als service provider voor een verzekeringsbedrijf. De uitbreidingen volgden zeer snel en Belcar, gevestigd op een terrein van meer dan 200.000m² aan de A12 te Aartselaar, werd een toonaangevende marktspeler binnen de Automotive Dienstverlening voor diverse leasemaatschappijen en invoerders. Ook bij de overname door de Beerens Groep in 2005 bleef Dirk actief als General Manager.

Koen Van den Bergh, COO van de Beerens Groep, licht toe: “Dirk zal een commerciële functie gaan uitoefenen en is met zijn ruime ervaring en uitgebreid netwerk een grote toegevoegde waarde voor de Beerens Groep. Dirk zal de directie van de Beerens groep bijstaan in een aantal nieuwe projecten die in de steigers staan”. 

Tegelijk wordt de komst van Jan De Vos aangekondigd die per 1 oktober 2019 het bedrijf zal vervoegen als Managing Director van Belcar. De dagdagelijkse leiding van Belcar zal vanaf dan ook stelselmatig worden overgedragen. Jan heeft een ruime ervaring in de sector en kan onder andere terugblikken op de functie van operationeel directeur bij Belfius Autolease, remarketing manager van KBC-Autolease en LeasePlan.