Concreet krijgt iedere Brusselaar die in de zomerperiode zijn wagen verhuurt via Drivy automatisch 200 minuten gebruik van een Billy Bike gestort via de Billy-applicatie. Op die manier kunnen zij meer dan drie uur lang gratis gebruik maken van de 300 elektrische deelfietsen van Billy Bike die verspreid staan in 14 Brusselse gemeenten. De samenwerking tussen Drivy en Billy Bike biedt Brusselaars zo een unieke kans om te genieten van de voordelen van de combinatie van deelfietsen en -wagens in een moderne stad.

“Wij kiezen de Brusselse start-up Billy als partner omdat zij zich, net zoals wij, inzet om de levenskwaliteit in de Belgische hoofdstad te verbeteren door een alternatief voor het autobezit in de stad te bieden”, zegt Quentin Lestavel, Country Manager België en Frankrijk bij Drivy.

“Deelfietsen en deelwagens zijn als twee handen op één buik”, voegt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike toe. “Mobiliteit draait volledig rond toegankelijkheid, en dankzij deze nieuwe samenwerking met Drivy kunnen we ervoor zorgen dat elke Brusselaar steeds een deelwagen én -fiets op wandelafstand heeft. Dit is de toekomst van mobiliteit in Brussel.”

Duurzame multimobiliteit 

Met deze samenwerking willen Drivy en Billy Bike stedelingen aanmoedigen om zich in de stad te verplaatsen op een duurzamere manier. Multimobiliteit is hier dan ook het sleutelwoord. De auto blijft een logische keuze voor verplaatsingen op lange afstand: om bijvoorbeeld op weekend te gaan, familie te gaan bezoeken of te verhuizen. In de stad daarentegen is het slimmer, duurzamer en eenvoudiger om je te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te verplaatsen.

De elektrische fietsen van het Brusselse platform Billy Bike bieden bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijk, gezond en ecologisch alternatief voor de wagen in de stad. De elektrische fietsen van Billy Bike zijn vandaag één van de snelste manieren voor Brusselaars om zich in de stad te verplaatsen.

Het autodeelplatform Drivy biedt eigenaars van wagens dan weer de mogelijkheid om hun eigen auto te delen wanneer die niet gebruikt wordt. De auto-eigenaar helpt op die manier niet alleen autoloze Brusselaars aan een wagen, maar drukt meteen ook de kosten die verbonden zijn aan het bezit van een wagen. Al 500 Brusselaars delen vandaag hun auto via Drivy.

De stadsruimte herontdekt

Het doel van de samenwerking tussen Drivy en Billy Bike is om steden als Brussel weer leefbaar te maken: minder auto’s in het straatbeeld, meer vrije ruimte en minder luchtvervuiling. Eén deelwagen kan tot wel tien auto’s vervangen, zo blijkt uit onderzoek.* Hierdoor komt er heel wat ruimte – bijvoorbeeld via ongebruikte parkeerplaatsen – vrij die steden vrij kunnen indelen en opvullen voor bewoners, denk maar aan speel- of stadstuintjes. Op deze manier wordt Brussel een stad voor mensen en niet voor auto’s, en krijgen voetgangers en fietsers weer vrij spel in de stad.