Door zijn lengte van 4,93 meter is de DS 9 een statige berline uit het D-segment en meteen ook de grootste Franse luxeberline op de markt. Zijn vloeiende profiel wordt onderlijnd door zijn vele chroomtoetsen en de C-stijl die letterlijk naar achteren vlucht, waardoor hij een soort coupélook krijgt. De wielbasis van 2,89 meter maakt dat de DS 9 een ruim en comfortabel interieur kan bieden. Achterin genieten de passagiers van een Lounge-armsteun met een opmerkelijk comfort, verfijnde sfeerverlichting en bedieningsfuncties voor de masserende stoelen. De DS 9 staat voor comfort uit Businessclass in een functionele auto. Er is namelijk niets bespaard op de kofferruimte, die een inhoud heeft van 510 liter en daarmee een van de ruimste van het segment is. Bovendien zijn de deurgrepen inklapbaar.

 

Onderscheiden door verfijning

De DS 9 omvat verder de beste technologie van DS Automobiles die al te vinden is in andere modellen, zoals het DS PARK PILOT. Met dit systeem kan de auto zelf tot 30 km/u een geschikte parkeerplaats vinden en zich er parkeren zonder dat de bestuurder de pedalen of het stuurwiel moet aanraken.

Onder de motorkap biedt de DS 9 twee plug-inhybride aandrijflijnen aan (E-TENSE), beschikbaar met 2- of 4-wielaandrijving en naar keuze 225 of 360 pk aan gecumuleerd vermogen. De eerste versie geniet een uitstekende fleetfiscaliteit, en dan vooral een aftrekbaarheid van 100 procent dankzij een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot van 33 g/km. Hij heeft met andere woorden alle troeven in huis om klanten te verleiden.

De marktintroductie is gepland voor juni, maar de DS 9 kan nu reeds worden besteld. De versie E-TENSE 4×4 360 kan al sinds april worden besteld.

 

Boek nu al een testrit met de meest luxueuze Franse berline

 

Ontdek de wereld van DS Automobiles op onze website