SHELL – JLR – FevMars2019

DS veralgemeent elektrische aandrijving voor al zijn modellen

Voorbije zaterdag vond in Parijs editie 2018 plaats van de E-Prix. Voor DS Automobiles het uitgelezen platform om de volgende stappen in zijn elektrische strategie uit de doeken te doen. Zo zullen alle nieuwe modellen van het merk vanaf 2025 enkel nog met een volledig elektrische, gedeeltelijk elektrische of hybride aandrijving beschikbaar zijn. Deze strategie krijgt overigens vandaag al concreet vorm met de komst van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 - 300 pk sterk en 50 km elektrisch rijbereik. En over een paar weken, tijdens het komende autosalon van Parijs, zal DS zijn eerste 100% elektrische model onthullen.

Voor DS, het Franse merk dat in Parijs werd geboren en dat deelneemt aan het Formule E-kampioenschap, is de E-Prix die afgelopen weekend plaatsvond op de site van het prestigieuze Hôtel des Invalides, de uitgelezen kans om zijn ‘elektrische’ voertuigstrategie uit de doeken te doen.

DS Automobiles kondigde eerder al wel aan dat de tweede generatie van zijn modellen ook met elektrische (hybride of volledig elektrisch) aandrijving op de markt zou komen, maar de algemeen directeur, Yves Bonnefont, zette toch de puntjes op de i: “Vanaf 2025 zal iedere nieuwe DS enkel nog worden aangeboden met een elektrische aandrijving. Onze ambitie is heel duidelijk: dat DS binnen zijn marktsegment uitgroeit tot een van de wereldleiders inzake elektrische voertuigen. Die strategie zetten we kracht bij met de lancering van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 voorzien van een hybride-benzineaandrijving die goed is voor 300 pk. Over een aantal weken zullen de eerste, volledig elektrische DS onthullen. Afspraak hiervoor op het autosalon van Parijs!”

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 zal in de herfst van 2019 op de markt komen. Zijn belangrijkste kenmerken? Vierwielaandrijving, 300 pk en 50 kilometer elektrisch rijbereik (volgens WLTP-cyclus).

Na de DS 7 CROSSBACK zullen alle DS-modellen een elektrische aandrijving meekrijgen. DS Automobiles is dan ook bijzonder trots op zijn eerste, volledig elektrische DS die dit jaar tijdens het autosalon van Parijs zal worden onthuld. Vanaf 2025 wordt deze dynamiek verdergezet want vanaf dan zal ieder nieuw DS-model enkel met elektrische aandrijving (hybride, 100% elektrisch of allebei) worden aangeboden.

Toon meer nieuwsjes