DW Rent is een jong bedrijf dat pas drie jaar geleden werd opgestart door Kurt en Jurgen Vissers.

“Wij specialiseren ons in de verhuur van bestelwagens en minibussen en beschikken over een gans assortiment van toebehoren om het verhuizen en het transporteren van goederen te vergemakkelijken,” aldus Jurgen Vissers.

DW Rent heeft een vloot van 15 voertuigen. Daarvan zijn er 13 bestelwagens en 2 minibussen. Nu kunnen de gebroeders Vissers er prat op gaan de eersten in België te zijn aan wie een e-Crafter werd geleverd.

“Wij hebben dit keer bewust voor een elektrisch voertuig gekozen. Op die manier willen wij op een concrete en praktische manier bijdragen aan de sensibilisering omtrent het milieu. Als jong bedrijf vinden wij het passend om een voorbeeldfunctie op te nemen. Het is bovendien meegenomen dat wij daarmee opvallen.”

De klanten van DW Rent bestaan voor de helft uit particulieren. De andere helft zijn bedrijven die pieken in hun transport opvangen met een huurauto. Bij de verhuur van een bestelwagen wordt gemiddeld een honderdtal kilometer per dag afgelegd. Volgens Jurgen Vissers past dat profiel met de capaciteiten van de e-Crafter die een officiële actieradius van 173 kilometer heeft. Door de zero emissie is de e-Crafter perfect inzetbaar in een stedelijke omgeving.

De e-Crafter bestaat voorlopig enkel als gesloten bestelwagen met een laadvolume van 10,7 m3 en een laadvermogen van iets minder dan een ton. Met een snellader is de lithium-ion batterij voor 80% opgeladen in 45 minuten. De e-Crafter beschikt over een elektrische motor met 136 pk en is voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting zoals onder meer een navigatiesysteem, telefoonverbinding, een camera achteraan een parkassist en zijwandbeveiliging met 16 sensoren.

De e-Crafter van DW Rent werd geleverd door de Garage Mertens in Lokeren. Bij de aflevering was de garage vertegenwoordigd door Dominique Desrumaux (zaakvoerder), Kenny Mellaerts (sales) en Tom Verbeke (fleet manager).