;De naam eFenKa zegt u meer dan waarschijnlijk niets, in het beste geval hebt u al van moederhuis eMenKa gehoord. Neemt niet weg dat deze vakspecialisten vanuit hun eigen invalshoek een verdraaid interessant vlootbeheeropakket hebben samengesteld. “De opbouw van het pakket doet een beetje denken aan het principe van een fichebak”, verduidelijk Steven Claus die al zijn lease-ervaring aansprak om het pakket zo volledig mogelijk te maken. Dat klinkt misschien als een ouderwets principe, maar het idee is wel duidelijk. Het komt erop neer dat het pakket in de praktijk voor iedere klant individueel wordt afgestemd op het vlootbeheer dat hij voert.

 

Rapporten à gogo

Die gelaagdheid is eveneens een garantie voor latere uitbreidingsmogelijkheden en voor een gebruik en rapportering op maat van de klant. Je kan eenvoudig via ‘management by exception’ rapporten trekken en dashboards samenstellen, maar je hebt als vlootbeheerder ook alle touwtjes in handen om het systeem volledig naar je hand te zetten en te laten aansluiten op de rapporteringen die je krijgt van brandstofleveranciers, leasingmaatschappij of andere partners. Het systeem kan zelfs gebruikt worden voor het beheer van poolcars. Bovendien zullen de zogeheten look & feel van het systeem meteen vertrouwd overkomen voor iedereen die al met Windows heeft gewerkt.

 

De eFenKa-software biedt een waaier van rapporteringsmogelijkheden
De eFenKa-software biedt een waaier van rapporteringsmogelijkheden

Eenvoudige tarieven

Het verrassende gemak waarmee je door de software van eFenKa navigeert, vind je ook terug in de manier waarop het bedrijf zijn software aanrekent. “Op de opstart kunnen we geen vaste prijs plakken, want alles hangt af van de mate van personalisatie die de klant wenst”, verduidelijken Steven en Tjorven. Voor de rest hanteren we wel vaste prijzen: 50 euro per conversie (overzetting bestaand dossier inclusief historiek) en 1,5 euro per voertuig per maand. Die prijs is inclusief 3 maatwerkrapporten. Wie meer wil, betaalt volgens een uurtarief.

 

Inclusief app

De berijders beschikken permanent over alle nodige info via de app.
De berijders beschikken permanent over alle nodige info via de app.

Alle functionaliteiten overlopen zou ons te ver leiden, maar dit zijn de grote lijnen van het pakket: contracten, mobiliteit, rapportering, tankkaarten, schades, boetes, leveranciers, documenten, voertuigen en bestuurders. Die laatste categorie kan overigens via de eFenKa-app beschikken over alle nodige info in verband met zijn eigen leasevoertuig, inclusief de te bellen nummers en de kilometerafwijking.

“In de categorie voertuigen schuilt nog de grootste uitdaging voor de toekomst”, weet Tjorven Denorme van eFenKa. “Onze software voor gemengde vloten uitbreiden naar vorkheftrucks, Clarks en ander rollend materieel zoals grasmaaiers of aanhangwagens.”