Evee is een start up die zich op de elektrische markt heeft gestort. Zij leveren een smartphone app die het herladen van de wagen tot in het kleinste detail in kaart kan brengen.

Evee stelt de bestuurder in staat zijn uitgaven voor het laden en herladen te volgen, te registreren en controleren. Met de Evee app weet de elektrische rijder waar en wanneer hij heeft geladen, aan
welk tarief en hoeveel hij heeft verbruikt. Omdat alle sessies worden geregistreerd, kunnen statistieken worden getrokken, kunnen de nodige boekhoudkundige documenten worden aangemaakt en kent de klant de reële kost van het laden van elk voertuig in de vloot. Deze info kan ook worden gedeeld met derden vanuit de app zelf.

Dit belooft dus een handige tool te zijn voor fleet managers die klimaatneutrale voertuigen in hun vloot wensen en de kosten ervan in het oog willen houden.

Deze applicatie kan zelfs gebruikt worden als elektronische brandstofkaart voor bedrijven en hun bestuurders die elektrisch rijden.

Maar de grootste troef van Evee is dat de applicatie gratis beschikbaar is via Android Market en Apple Store.

Steffen Brans van EEVEE Mobility ontving zijn award uit handen van Klaas Willaert van Lizy, fleet & mobility start-up of the year 2019.