Ook dit jaar ging VAB op zoek naar de E-Bike en de Speed Pedelec van het jaar. Er namen zo’n 28 e-bikes deel aan de verkiezing. Zowel de traditionele elektrische fietsen als de snelle Speed Pedelecs waren goed vertegenwoordigd.

Bike of the year 2020

In de categorie ‘Bike of the Year’ kwam de Kettler ALU-RAD Quadriga CX10 625 Wh als winnaar uit de bus. De jury wist zijn stabiele kader en geïntegreerde batterij, zijn nieuwe motor, zijn wendbaarheid en zijn goede versnellingsverhoudingen sterk op prijs te stellen.

Hij werd op de tweede podiumplaats gevolgd door de Kalkhoff Endeavour 5.B Move, die werd geloofd om zijn rijgedrag en wendbaarheid, maar ook om zijn extreme veelzijdigheid.

De Haibike Sduro Trekking 4.0 tot slot vervolledigde het podium met zijn vloeiende acceleratie en wendbaarheid als argumenten, gecombineerd met een sportief en elegant design.


De jury had ook een speciale vermelding in petto voor de Pegasus Premio EVO 10 lite om zijn uitstekende verhouding prijs-kwaliteit, de eenvoudige verstelmogelijkheden voor zijn zadel en stuur en de gemakkelijke bediening van de versnellingen.

Best Speed Pedelecs of the Year 2020  

In de categorie Speed Pedelecs won het merk Trek de verkiezing met zijn Allant+ 9.9S. Zijn moderne design, aangename wendbaarheid, perfect verborgen kabels en uitzonderlijk lage gewicht gaven de doorslag.

Op de tweede podiumplaats vinden we de Riese & Müller Supercharger2 GT vario HS, die is bekroond om zijn uitstekende kwaliteit, zijn versnellingen en zijn comfortabele ophanging.

De laatste Speed Pedelec op het podium was de Specialized Turbo Vado 6.0, die zich wist te onderscheiden door zijn uitzonderlijk efficiënte verlichting, krachtige remmen en uitstekende verhouding prijs-prestaties.


Ook in deze categorie vond de jury dat een model recht had op een speciale vermelding: de Strömer ST1, waarvan de verhouding prijs-kwaliteit en het beperkte motorgeluid de jury sterk aan wisten te spreken.