SHELL – JLR – FevMars2019

Europcar investeert in Wanderio, een innoverende multimodale start-up

De Europcar groep kondigt vandaag via zijn Lab (zijn op innovatie gerichte entiteit) een minderheidsinvestering in de start-up Wanderio aan. Dit is een onderzoeksplatform dat zich onder meer bezighoudt met multimodale vergelijkingen. Het gaat om een nieuwe stap in de ontwikkeling van de mobiliteitsstrategie van Europcar. Het bedrijf wil hiermee via zijn Lab of via de kern van zijn activiteiten, de verhuur van voertuigen, een multimodaal antwoord bieden op de behoeften van morgen.

Wanderio is een Italiaanse start-up, die in 2013 werd opgericht. De onderneming wil het leven van de consumenten vereenvoudigen door hen het beste transportmiddel aan te bieden om van punt A naar punt B te gaan en dat volgens twee criteria: de prijs en de duur van de reis. Klanten kunnen op hetzelfde platform hun reizen met het vliegtuig, de trein, de lange afstandsbus en binnenkort ook de verplaatsing naar de luchthaven met een huurwagen vergelijken, reserveren en betalen.

Wanderio biedt met intussen al meer dan 1 miljoen geplande reizen verbindingen met meer dan 700 luchthavens en meer dan 4.000 trein- en busstations. De investering van Europcar zal een belangrijke ondersteuning betekenen voor de verdere uitbreiding van de aanwezigheid van Wanderio in Europa.

Toon meer nieuwsjes