Grote vraag naar e-steps 

Onder de naam Scooty verhuurde Europcar Mobility Group al elektrische scooters in free-floating in Brussel en Antwerpen. Vanaf nu kan je dus ook e-steps huren. De keuze om precies dit vervoermiddel aan het aanbod toe te voegen komt niet onverwacht. Uit cijfers van webshops blijkt dat de verkoop van elektrische steps ten opzichte van vorig jaar steeg met maar liefst 260%. De redenen daarvoor zijn simpel: iedereen kan het, je zweet niet en je mag er gewoon mee op het fietspad. 

Vijftien euro per dag

Dat Europcar Mobility Group Belgium nu ook e-steps aanbiedt, past perfect in de nieuwe strategie van de autoverhuurder. Die van wereldwijde referentie in mobiliteitsoplossingen. De primeur voor de elektrische huurstep is voor Brussel en meer bepaald de gemeente Etterbeek. Voor maar vijftien euro per dag huur je er een elektrische step met een autonomie van 35 km, en dat al dan niet in combinatie met het huren van een wagen. 

Klanten die de aankoop van een e-step overwegen, kunnen bij Europcar Mobility Group als extra service de e-steps gedurende een langere periode testen. 

Recent sloot de agent van Europcar Mobility Group voor de regio Luik ook een samenwerkingsakkoord met Troty af, waardoor klanten vanaf 15 april as. ook in deze regio gebruik kunnen maken van de elektrische huurstep in free-floating. 

“Bedrijfsfietsen, verplicht thuiswerken of zelfs verhuizen. Bedrijven zijn al langer op zoek naar manieren om hun werknemers sneller aan het werk te krijgen. Want op de overheid moeten ze niet wachten”, meent Michaël Xhonneux van Europcar Belgium. “Door nu ook elektrische steps te verhuren, hebben bedrijven een extra optie als ze tijdelijk een vervoermiddel willen huren. En hiermee komen we daadwerkelijk tegemoet aan een bestaande behoefte.” 

Ook troef voor toerisme 

Met de zomer in het vooruitzicht is zo’n e-step vooral ook een aangename afwisseling om Brussel, Antwerpen of Luik te ontdekken. Je hoeft niet in een warme bus of metro te kruipen. Of op een veel te zware fiets de heuvels in de hoofdstad te trotseren. Voor wie zich snel door de grootstad wil verplaatsen, is de elektrische step dan misschien wel de snelste en meeste energiezuinige manier.