SHELL – JLR – FevMars2019

Europcar zet zijn groei in het autodelen voort met overname van GuidaMi

De Europcar Groep, Europees marktleider in voertuigenverhuur en één van de voornaamste spelers inzake mobiliteit, kondigt vandaag de overname van GuidaMi, een refentiespeler als het aankomt op het autodelen in gesloten kring in Milaan aan. Het doet dat via Ueeqo, een innoverende start-up op het vlak van mobiliteit, waarin Europcar een meerderheidsparticipatie heeft. Italië is de 6de markt waar Ubeeqo een innoverend alternatief voor de individuele auto aanbiedt. Ubeeqo is al aanwezig in Frankrijk, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

GuidaMi is een historische speler in het autodelen in Milaan met al meer dan 150 beschikbare voertuigen in de straten van de Italiaanse stad. Het bedrijf beschikt trouwens eveneens over specifieke parkeerplaatsen in de stad. GuidaMi opent voor Ubeeqo de poorten naar de Italiaanse markt en biedt een innoverende en praktische oplossing.

Ubeeqo zal zijn mobiliteitsplatform ook ter beschikking stellen van de Milanezen. Daarmee kan men mobiliteitsoplossingen zoals het autodelen, het huren van auto’s of ook auto’s met chauffeur/taxi reserveren en betalen. Dit platform weet ook bedrijven te charmeren, die dankzij het principe van gecentraliseerde facturatie, het aantal onkostennota’s willen zien dalen.

Toon meer nieuwsjes