Dat Europcar naar de bedrijven lonkt, is niet nieuw. Het verhuurbedrijf biedt immers al kostenbeheerdiensten, verzekeringen, onderhoud en reiniging van voertuigen aan.

Volgens Didier Fenix, algemeen directeur van Europcar Frankrijk en België, beschikt Ubeeqo van zijn kant over alle troeven om bedrijven een nieuwe visie op de mobiliteit van hun werknemers aan te kunnen bieden: “Ubeeqo beschikt al over een platform, waarmee bedrijven gemakkelijk een pool van bedrijfswagens kunnen beheren. Bijvoorbeeld voor het organiseren van verplaatsingen tussen de verschillende sites van eenzelfde onderneming. De voertuigen kunnen binnen het bedrijf door de werknemers gebruikt worden via een instapbadge.”

Maar Ubeeqo biedt bedrijven eveneens een multimodaal platform, dat een geheel van diensten beheert en gebaseerd is op mobiliteitscredits. Deze credits laten toe aan autodelen te doen, gebruik te maken van een voertuig dat aan bepaalde kenmerken voldoet, maar bieden ook toegang tot andere transportmiddelen zoals de metro, de tram of de trein. Dankzij de overname van Ubeeqo is Europcar dan ook klaar om een nieuw mobiliteitsaanbod aan te bieden aan ondernemingen.