De bodykit Elizabeta is een ontwerp van Larte Design. Het bedrijf maakte eerder naam en faam met bodykits voor Lexus, Range Rover en Mercedes-Benz.

Voor het ontwerp van Elizabeta werkte Larte Design met verschillende universiteiten samen. Samen ontwikkelden ze een uniek basalt fiber composiet: een materiaal dat tegelijk bijzonder licht en stevig is.

‘Met dit project maken we onze baseline van ‘modern craftsmanship’ helemaal waar’, zegt Johan Van Deursen, CEO van Cryns Carrosserie Center. ‘Deze bodykit installeren is millimeterwerk. Het kleinste detail moet goed zitten. Tegelijk zijn elektrische wagens de toekomst. Traditie en moderniteit komen hier dus mooi samen.’

Om absolute veiligheid te garanderen, liet  Cryns Carrosserie Center de wagen na de installatie van de bodykit TUV goedkeuren in Duitsland. Tijdens de keuring is de wagen onder meer onderworpen aan een snelheidstest van 240 kilometer per uur. Nadien werden alle onderdelen grondig gecontroleerd op eventuele barstjes of scheurtjes.

Meer infos: www.cryns.be