De ‘Fleet Dating’ is een vernieuwend en uniek initiatief opgezet door link2fleet. Volgens hetzelfde principe als ‘Speed Dating’ waar de deelnemers de man of vrouw van hun leven proberen te vinden, biedt ‘Fleet Dating’ de deelnemende vlootbeheerders de kans om rechtstreeks vragen te stellen aan leveranciers en experts om zo concrete antwoorden te krijgen op alle vragen die ze rond een welbepaald thema hebben. Het evenement verliep in twee sessies – eentje per taal – geografisch verdeeld over het noorden en het zuiden van ons land en goed voor zowat 90 deelnemers.

Fleet_Dating_21042017_-6Tijdens deze eerste editie draaide het debat rond de volwaardige alternatieven voor de dieselmotor. Na een algemene inleiding door Marc Demoulin, de Editorial Director van link2fleet, over de evolutie van het aantal dieselvoertuigen in het Belgische autolandschap schetste Bart Jacobs, medeoprichter van de consultancyspecialist Cartena, een totaalbeeld van alle volwaardige alternatieven voor de diesel die momenteel op de markt zijn, inclusief hun impact op de TCO van een vloot.

Fleet Dating_20042017_84Vervolgens kwamen twee casestudy’s aan bod. Om te beginnen Colruyt, dat met succes niet alleen een hele resem aan alternatieve aandrijfsystemen in zijn vloot introduceerde maar ook uitpakt met mobiliteitsoplossingen voor de medewerkers zoals een ‘kantoorbus’. Vervolgens lichtte Swift de omschakeling van verbrandings- naar elektromotor toe (zie ons artikel pagina xx van dit magazine).

Fleet_Dating_21042017_-45Voor het tweede deel van het evenement werden de vlootbeheerders verdeeld over twee groepen om samen een reeks vragen te formuleren voor de leveranciers en experts. Iedere groep werkte binnen een welbepaald thema. Dat waren enerzijds ‘de elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van de juiste keuze’ en, anderzijds, ‘de verschillende veranderingen die geïmplementeerd moeten worden om alternatieve aandrijving in gebruik te nemen’. De experts van ALD Automotive, Toyota/Lexus, D’Ieteren, VAB, Hyundai en Kia onderschreven het spel van vraag en antwoord met brio. De debatten waren intens, soms zelfs pittig, maar altijd boordevol informatie voor de aanwezige vlootbeheerders die op hun beurt een erg positieve eindbalans opmaakten van deze eerste sessie en voor het vernieuwende concept dat in de sector zonder meer een echte meerwaarde weet te bieden.

Afspraak in juni

Fleet-Dating-juin-300_250_NL-01De tweede editie van de Fleet Dating staat voor 8 en 9 juni aanstaande op de kalender.

Het thema is dan ‘Mobiliteisbudget & oplossingen’. Meer info? Afspraak op www.fleetdating.be

 

FOTO’S (20/04/2017)

FOTO’S (21/04/2017)