Deze tool maakt gebruik van een kleine datalogger die in real time 8 factoren in het rijgedrag van de bestuurder analyseert en doorspeelt aan de vlootbeheerder die op die manier een uitstekend beeld krijgt van het individuele rijgedrag van zijn chauffeurs. De bestuurders zelf worden ook betrokken in het verhaal want zij kunnen tijdens het rijden in real time richtlijnen krijgen die een veiliger en meer verantwoord rijgedrag tot doel hebben. Het schakelgedrag, het maximaal benutten van het ‘coasten’ (de auto laten rollen zonder gas bij te geven), de snelheidsbeperkingen of overschrijding of de hoeveelheid verspilde brandstof omdat men de motor liet draaien. De voordelen voor de werkgever gaan verdere dan een eenvoudige kostenreductie. Met OptiDrive360 rijdt uw vloot ook groener en veiliger, terwijl de chauffeurs minder stress achter het stuur ervaren.

L2FAWARDS2015_Suppliers_XXImo_ChristopheJanssen_3XXImo kreeg de tweede plaats voor zijn mobiliteitskaart die een hele waaier van verplaatsingsoplossingen aanbiedt binnen het profiel van iedere bestuurder en binnen een vooraf bepaald budget. Die oplossing gaan van de kortetermijnhuur van een auto over de reservatie van een hotel of vliegtuigtickets, tot het betalen van de brandstof. Bovendien worden al die mogelijkheden beheerd door een online tool voor de fleet-owner en een smartphoneapp voor de gebruiker.

L2FAWARDS2015_Suppliers_Ivips_FrederikDeWitte_4De derde plaats is weggelegd voor ivips fleet management en hun vernieuwend vlootbeheerplatform. Dit complete vlootbeheerplatform is modulair opgebouwd en volledig cloud-based. Dankzij de communicatie tussen de voertuigen en de software wordt de voertuiginformatie in real time gecommuniceerd zodat de vlootbeheerder tot 80% minder tijd hoeft te investeren in de administratieve opvolging van zijn vloot.