Langs buiten (rijverslag)

Na de elektrische ZS EV lanceerde MG op de valreep van 2020 nog zijn EHS, die met een lengte van 4,60 meter in een segment hoger uitkomt. Dankzij een wielbasis van 2,7 meter belooft deze Chinese SUV een heleboel interieurruimte. De koffer heeft een volume van 448 liter, met neergeklapte achterbank groeit de laadruimte tot 1.375 liter. Dingen als een gemotoriseerde achterklep, een groot panoramadak of digitale instrumenten bewijzen dat de EHS niet ongevoelig is voor wat de klant anno 2021 bezighoudt.

De aandrijflijn van de Electric Hybrid SUV (EHS) combineert een 1,5 liter-turbobenzine van 162 pk met een elektromotor van 90 kW, goed voor een systeemvermogen van 258 pk een een gecombineerd maximumkoppel van 370 Nm. De benzinemotor is gekoppeld aan een zestrapsautomaat, de elektromotor aan eentje met vier verhoudingen. Het aandrijfkoppel gaat altijd naar de voorwielen. De lithium-ionbatterij van 16,6 kWh belooft een elektrisch rijbereik van 52 kilometer, waarna je ongeveer 4,5 uur nodig hebt om het accupakket volledig op te laden (maximaal 3,7 kW). De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 43 g/km (WLTP), zodat deze plug-inhybride 100 procent aftrekbaar is voor zelfstandigen en ondernemingen.

 

Langs binnen (fiscaliteit)

Ontdek de fiscaliteit van dit model via de berekeningsmodule van OTOTO.

Volg gewoon deze link. Daar geeft u het gewest en de postcode in waar uw voertuig wordt ingeschreven om een volledige fiscale fiche te bekomen.

Fotogalerij