Langs buiten (rijverslag)

Met zijn 4,38 meter is de Karoq ongeveer even groot als zijn neefje bij Seat, de Ateca. Beide modellen delen hun technische basis én hun goede verhouding buitenmaten-binnenruimte. De Karoq is dan ook erg ruim vanbinnen, zowel voor de inzittenden als in de koffer, die een volume heeft van 521 tot 1.630 liter. Optioneel kun je kiezen voor het VarioFlex-systeem, waarbij de achterbank in twee delen wordt vervangen door drie afzonderlijk verstelbare en verschuifbare stoelen. Daarnaast zijn er nog een aantal slimmigheden onder de noemer ‘Simply Clever’, bedoeld om het dagelijkse leven van de gebruikers te vergemakkelijken. We denken dan aan de ijskrabber die in de tankklep is geïntegreerd, de paraplu die is ondergebracht in de lade onder de voorste passagiersstoel, de ledverlichting in de koffer die je kunt uitnemen en die dan dienstdoet als zaklamp, een 230-voltaansluiting, enzovoort.

Deze compacte SUV rijdt neutraal en geruststellend, maar niet bijster dynamisch, laat staan speels. Bij de voorwieltrekkers kan bovendien de trekkracht op een nat wegdek al eens in de problemen komen. Op het algemene comfort is daarentegen niets aan te merken, waarbij je ook nog kunt kiezen voor een gestuurde schokdemping. Het motorpalet bestaat uit bekende TSI- en TDI-motoren, maar enkel de diesel is met vierwielaandrijving leverbaar.

 

Langs binnen (fiscaliteit)

Ontdek de fiscaliteit van dit model via de berekeningsmodule van OTOTO.

Volg gewoon deze link. Daar geeft u het gewest en de postcode in waar uw voertuig wordt ingeschreven om een volledige fiscale fiche te bekomen.

Fotogalerij