Vanaf een huurperiode van minimaal een maand kan elke onderneming vervolgens de duur ervan afstemmen op haar behoeften, vrijblijvend, zonder voorafbetaling (in tegenstelling tot leasing) en zonder uitstapkosten, met flexibele voorwaarden. Een klant kan bijvoorbeeld eerst een voertuig huren voor een maand en vervolgens van mening veranderen: alleen de effectieve huurdagen worden hem dan aangerekend.

Deze aanbiedingen steunen ook op een ruime keuze van voertuigen en op diverse opties wat het aantal kilometer betreft. Het onderhoud, de verzekering en de banden zijn in de prijs begrepen en er is een vast maandelijks tarief. Op die manier kunnen bedrijven hun uitgaven in de hand houden, zonder dat ze voor verrassingen komen te staan.

Voor volledige flexibiliteit

In zijn drang naar vernieuwing gaat Europcar Mobility Group nog een stap verder, door een ‘disruptief’ product op te nemen in zijn abonnementengamma: DuoFlex. Hiermee kan de klant verschillende voertuigen ‘combineren’ binnen eenzelfde abonnementsformule. Hij kan namelijk elke maand voor 2 periodes van 2 dagen over een ander voertuig beschikken.

Enkele voorbeelden van toepassingen van DuoFlex: met een elektrische wagen de dagelijkse verplaatsingen maken en over een auto met warmtemotor beschikken voor de langere ritten, een bedrijfswagen hebben voor werkdagen en over een eigen auto beschikken in het weekend, of verschillende categorieën van firmawagens (A, B, C, enz.) combineren binnen eenzelfde abonnement. Deze voorbeelden zullen met name de interesse wekken van vlootbeheerders die het beheer van hun autopark willen optimaliseren of elektrische voertuigen willen introduceren in het mobiliteitsplan van hun bedrijf.

Een bestelwagen tijdens de week gecombineerd met een privéwagen in het weekend, een formule die nu mogelijk is met het “DuoFlex”-abonnement.

 

José Blanco, Commercieel directeur van de groep: “Met deze nieuwe aanbiedingen willen we bedrijven – van zelfstandigen en kleine ondernemingen tot grote groepen – steeds beter begeleiden en mee het voortouw nemen in de ‘mobiliteitsrevolutie’ voor onze B2B-klanten. In tegenstelling tot leasing van bepaalde duur bieden onze nieuwe formules aan ondernemingen de mogelijkheid om over wagens of bedrijfsvoertuigen te beschikken wanneer ze die nodig hebben, voor de gewenste duur en op een volkomen flexibele manier”.

Flex en SuperFlex zijn al beschikbaar in de meeste Europese landen, DuoFlex zal dat de komende weken zijn.