Ford in het peloton

Franz De Doncker en zijn dochter Séverine, de officiële Ford-verdeler voor de regio’s Bergen en Zinnik, speelden al een tijdje met het idee om een wielerteam te ondersteunen. Als goede vriend van Jean-François Bourlart, de manager van Wanty-Groupe Gobert, stelde hij hem een aantal modellen voor die best wel een plaats in het peloton verdienden. Een uitstekende zet zo zou blijken want uiteindelijk leverde de concessie vier Focus breaks 1.5 diesel van 136 pk, vier Mondeo breaks met dezelfde motor en vier Transits Custom 2.0 diesel (150 pk) af aan de verantwoordelijken van dit grote wielerteam.

Een gelukkige Franz De Doncker: “Los van de vriendschap tussen mij en Jean-François Bourlart leidt het geen twijfel dat de kwaliteit, de binnenruimte, het comfort en het functionele karakter van de voertuigen hier de doorslag hebben gegeven. Uiteraard hebben wij van onze kant erover gewaakt met met een meer dan concurrentieel aanbod uit te pakken. Voor mij is het de eerste keer dat ik een sportief partnership aanga met een club van dit allooi. Hopelijk blijft het daar niet bij. Nu ik uit ervaring weet hoe dit soort partnerships werkt, wil ik mij graag ook in andere sporten dan het wielrennen als sponsor tonen.”

Voor Roeland Vriens, de ‘kersverse’ fleetmanager bij Ford, is deze deal een mooi bewijs van de nauwe samenwerking die hij met de dealers heeft: “Ik ben erg gelukkig omdat dit mooie partnership het resultaat is van een vruchtbare samenwerking tussen Ford, de concessiehouder De Doncker en Ford Lease. Dit is het type win-winsituaties waar onze nieuwe fleetafdeling naar wil streven. Bovendien maken sportieve overwinningen echt wel deel uit van het Ford-DNA. De 24 Uren van Le Mans, het wereldkampioenschap rally en nu de wielersport op het hoogste niveau dankzij het team Wanty-Groupe Gobert.”

Bekend om…

Volgens Maxime Segers, de persverantwoordelijke voor Wanty-Groupe Gobert, hadden een aantal verantwoordelijken de Mondeo break getest en over de volledige lijn goedgekeurd. “Veel binnenruimte, grote koffer, comfortabel, bijzonder wendbaar, prima wegligging en in staat om al het reservemateriaal en de bevoorrading voor de renners te vervoeren…”

De Focus-modellen zijn bedoeld voor mensen van de staff, de Mondeo’s worden bestuurd door de sportdirecteurs terwijl de Tourneo Customs worden ingezet voor VIP’s en andere genodigden. Bijkomende troeven? Het feit dat garage De Doncker bekend staat om de kwaliteit van zijn dienstverlening en onderhoud. Wat u verder nog moet weten? Dat deze 12 Fords in full leasing (behalve verzekering) zijn gehuurd voor een looptijd van twee jaar. De keuze voor een dieselmotor sprak voor zich. Deze blauwe blikvangers zullen immers over allerhande wegen in België, Frankrijk, Spanje, Italië en nog zoveel andere landen minimaal 60.000 km per jaar afleggen.