GAC Technology, dat in Lyon gevestigd is, heeft vooral van het leveren van vlootbeheerprogramma’s en telecom zijn specialiteit gemaakt. Maar het is vooral deze eerste activiteit die de ontwikkeling van het bedrijf een forse duw in de rug heeft gegeven. In 2017 genereerde GAC Technology een omzet van 2,9 miljoen euro, of een stijging van 27% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf telt onder zijn klanten grote namen zoals de SNCF, Bouygues of ook nog Orange en beheert momenteel 215.000 voertuigen. Gezien deze knappe evolutie besloot Mathieu Echalier, algemeen directeur van GAC Technology, om zijn business ook naar andere landen uit te breiden: “In 2018 hebben wij ons tot doel gesteld om voet aan grond te krijgen in België, om daarna de aanval in te zetten op eerst Luxemburg en Nederland en daarna nog naar andere Europese landen uit te breiden.”

Met GAC Car Fleet – zoals het programma dat door een team van 21 programmeurs werd ontwikkeld – heet, is het niet alleen mogelijk alle voertuigen uit het wagenpark te beheren, maar ook toegang te krijgen tot hun historiek en tot alle informatie die belangrijk is. Een monitoringtool volgt dankzij filters de leveringen, de schadegevallen en alle andere evenementen op, terwijl een controletool de klanten toelaat hun gegevens te beheren, de facturatie te controleren of waarschuwingen te ontvangen, wanneer een factuur bijvoorbeeld te hoog is. Een financieel luik informeert over de belastingen, biedt een VAA-calculatie en een provisionele TCO-berekening en analyseert alle kosten die verband houden met het beheer van de vloot. GAC Car Fleet verzekert tot slot ook de communicatie met de bestuurders via e-mail en SMS en kan indien nodig zelfs gepersonaliseerde waarschuwingse-mails genereren.

“Wij hebben onze software aangepast aan de Belgische wetgeving en fiscaliteit en hebben hem naar het Nederlands vertaald”, verduidelijkt Mathieu Echalier nog. “Ons doel is niet om wat we in Frankrijk doen te ‘copy-pasten’, maar ons aan te passen aan de specifieke zaken van ieder land. Vandaar dat we ook al bezig zijn om het programma aan te passen aan het mobiliteitsbudget”, aldus nog Echalier.

Alle leveranciersgegevens worden ook automatisch in het systeem geïntegreerd en geconsolideerd. “Momenteel importeren wij 25 miljoen gegevens per maand. GAC Car Fleet is ergonomisch en gebruiksvriendelijk. Het is ook volledig ‘open’ en kan dus gebruikt worden op zowel een computer als een tablet of een smartphone zonder ook maar iets van zijn eenvoud te verliezen. Het programma maakt u dagelijks werk makkelijker en vermindert uw kosten, ongeacht of u met meerdere verhuurders werkt of uw voertuigen zelfs met eigen middelen aanschaft”, besluit Echalier.

Meer informatie vindt u op https://www.gac-technology.com