Gamma-klanten kunnen het aankopen voortaan vlot naar huis transporteren met de Mercedes Sprinter. Daarvoor komt er in elk van de 86 winkelpunten een nieuwe vante staan met een lage laaddrempel, een volledige betimmering van de laadcabine en een intuïtieve aandrijflijn om het transport van grote en zware items nog eenvoudiger te maken. Houders van een GammaPlus-kaart profiteren gratis van de dienst, reguliere klanten kunnen er mits betaling ook beroep op doen.

Zonder zorgen

“Athlon staat ervoor bekend om zijn huiswerk grondig te doen”, zegt Geert Jaeken, COO Sales en After Sales van Mercedes-Benz Vans BeLux. “We zijn dan ook verheugd dat onze nieuwe Sprinter er op tal van criteria als beste is uitgekomen, met deze aflevering van wel 86 bestelwagens aan Gamma tot gevolg.” Els Descamps, Commercieel Directeur van Athlon, echoot die bevindingen. “Onze vernieuwde samenwerking met de bouwmarkt is helemaal op maat gemaakt, om de winkelmanagers die de Sprinters onder hun hoede krijgen zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Om diezelfde reden heeft Athlon voor Gamma een Zonder Zorg-pakket uitgewerkt. “De klant hoeft zich eigenlijk nergens over te bekommeren,” bevestigt de directeur. “Twee keer per jaar doen we een check-up van alle wagens, om het oliepeil en de bandenspanning te controleren en de voertuigen eens grondig te poetsen. Voor de technische controle worden de Sprinters netjes opgehaald en weer teruggebracht. En als er toch eens iets misgaat, dan staat er een identieke vervangwagen klaar om de Gamma-service ongemerkt te laten doorgaan.”

Geert Jaeken – COO Sales en After Sales van Mercedes-Benz Vans BeLux, Joost Peeters – Marketing en Communicatie Manager Gamma en Els Descamps, Commercieel Directeur van Athlon

Geknipte kandidaat

“We werken al jaren productief met Athlon samen”, bevestigt ook Joost Peeters, Marketing en Communicatie Manager bij Gamma, “maar deze keer heeft het team van Els zich toch overtroffen”. Het hele traject van bestelling over aflevering tot nazorg oogst lof, terwijl de klanten van Gamma er meteen de vruchten van plukken. “Klussen geeft vaak al genoeg stress”, grapt de manager, “dus autozorgen hoeven er echt niet meer bij te komen.”

“Precies daarom is onze Sprinter de geknipte kandidaat voor deze job”, concludeert de COO van Mercedes Vans. “Dit specifieke type met voorwielaandrijving rijdt haast als een personenwagen en heeft er bovendien alle gemakken van, waaronder zelfs spraakbediening. Bovendien biedt het L2-formaat een ideaal compromis tussen laadruimte en hanteerbaarheid voor chauffeurs die niet gewoon zijn om met een bestelwagen te rijden.” Kortom: een voorbeeldcase voor alle betrokken partijen, die zeker weerklank gaat vinden.