Door 2 nieuwe vestigingen te openen in Luik en Charleroi breidt de autosupermarkt haar Waalse aanwezigheid verder uit. Cardoen heeft nu 5 vestigingen in Wallonië (Bergen, Namen, Doornik, Luik en Charlerloi), 8 in Vlaanderen en 3 in de Brusselse rand.

Wim Vos, CEO van Cardoen: “De uitbreiding in Wallonië was een logische keuze. De laatste jaren groeide het aantal websitebezoekers uit Wallonië sterk. In 2018 bereikte Cardoen.be 30% meer Waalse consumenten dan in 2017. Om deze klanten ook in een fysieke locatie te kunnen verwelkomen, hebben we er een prioriteit van gemaakt om in Luik en Charleroi nieuwe vestigingen te openen.”

 

Het succes van de online en digitale autosupermarkt

Jaarlijks surfen 3.000.000 mensen naar de website van Cardoen. Dat zijn 60.000 bezoekers per week. 15 % van alle aankopen bij Cardoen starten via de website. De volledige stock van Cardoen, met meer dan 1.000 wagens, kan je bekijken, reserveren voor een proefrit én ook aankopen in de online showroom.

De populariteit van de nieuwe locaties bleek al voor de officiële opening. Jerome Bousman, regionaal verantwoordelijke voor Cardoen: “Van zodra onze klanten op onze website zagen dat de filialen in Charleroi en Luik open waren, hebben we dat in de toonzaal en onze mailbox gevoeld. Nog voor de officiële opening in Charleroi liepen de eerste klanten tussen de schilders door naar binnen om er hun nieuwe wagen te bestellen die ze online bekeken in de showroom. Ook in onze fysieke showrooms spelen we in op de digitale beleving van de bezoeker. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld op grote schermen wagens uit andere showrooms bekijken. Met foto’s, filmpjes en 360° opnames krijg je een totaalbeeld van de auto’s zonder ze ter plekke te bekijken.”