“Van begin 2018 tot eind augustus werden al 800.000km minder gereden door KPMG medewerkers met bediendencontract” stelt Peter Van de Velde met terechte trots. “We beperken het autogebruik weloverwogen, maar sluiten het niet uit. De locaties voor onze KPMG zetels – Zaventem en Berchem – werden zorgvuldig geselecteerd met het oog op een vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer, zodat niet constant naar de auto gegrepen wordt. Maar veel van onze medewerkers, waaronder de nu startende juniors, werken op locatie bij onze klanten, waardoor de auto noodzakelijk is en blijft”.

Een showroom vol met één enkel model

Op zaterdag 29 september werd de showroom van Jorssen Zuid (Aartselaar) omgetoverd tot een feestlocatie waar meer dan 50 kersverse KPMG-medewerkers de sleutels van hun BMW 116i Hatch in ontvangst mochten nemen.

Alle wagens werden in zwarte koetswerkkleur besteld en zijn uitgerust met een Business Pack (inclusief een driemaandelijkse update voor de digitale kaartinformatie), evenals parkeersensoren voor- en achteraan. Peter Van de Velde: “We opteerden voor Michelin Cross Climate banden, zodat er geen kosten en tijdverlies ontstaan voor bandenwissels en bandenopslag”.

Alphabet Belgium is de geselecteerde partner voor operationele leasing. De leasecontracten zijn afgesloten voor 36 maanden / 30.000km, met uitsluiting van verzekering en brandstof. Peter Van de Velde: “Het leasecontract is afgestemd op de theoretische doorgroei van deze Young Potentials, schoolverlaters die aan de slag gaan binnen diverse KPMG-departementen. Wij regelen zelf de Total brandstofkaart met autorisatie voor benzine en diesel, zodat de mensen in geval van een vervangauto niet geblokkeerd staan. De verzekering hebben we aan ADD toevertrouwd”.

 

Briefingsessies

Gezien de gebruikers vrijwel allemaal voor het eerst met een leasewagen mochten vetrekken, gaf Liesbeth Van Dyck, Key Account Manager bij Alphabet Belgium Long Term Rental nv, een briefing over de contractinhoud, met aandachtspunten voor onderhoud, banden (bij Qteam), glasschade (bij Carglass), 24/24 assistentie in binnen- en buitenland, een eventuele vervangwagen en de goed te bewaren noodnummers.

Daarna volgde een briefing over de auto en aanwezige uitrusting door de Jorssen medewerkers.

De 70 BMW 116i Hatch voor KPMG-starters werden over 2 concessies geleverd – Jorssen en Tanghe – in de periode begin augustus tot eind september. Geert Peeraer, Fleet Account Manager Jorssen Zuid: “Er was een goede collegiale samenwerking tussen beide concessies. Daarnaast organiseerden we enkele kleinere leveringen op de KPMG hoofdzetel in Zaventem”.