Voor hij de overstap naar Europcar maakte, was Michaël gedurende 6,5 jaren algemeen directeur van Dekra Automotive Solutions Belgium. Hij vervulde daarvoor een aantal functies bij D’Ieteren, waaronder die van Rent-a- Car Sales Manager. De combinatie van Europcar_MXhonneuxdie ervaringen leverde hem een uitstekende kennis van de verhuurmarkt op.

Het is dan ook een man die voeling heeft met de marktrealiteit en over een solide managementervaring beschikt. Hij krijgt nu de opdracht om de ontwikkeling van de b2b-verkopen te leiden en de zichtbaarheid van het merk te versterken.

Een sterker Directiecomité

Laura De Marco, die voorheen deze post bekleedde in combinatie met haar taken als Operations & RCM Director, zal zich nu opnieuw volledig kunnen toeleggen op deze belangrijke functie.

Tom Van Orshoven, die reeds instond voor Fleet & Purchasing, maakt eveneens zijn opwachting in het Directiecomité, als Fleet & Purchasing Director.

Michaël, Laura en Tom staan dus aan de zijde van Steven Pauwels (Deputy General Manager) in het Directiecomité van Europcar Belgium. Zo zal een sterk en ervaren team de mobiliteitsuitdagingen van morgen het hoofd bieden.

Benoeming van Didier Fenix tot voorzitter van Métiers de la Mobilité Partagée van de Franse CNPA

Didier Fenix, Algemeen Directeur Europcar Frankrijk en België, werd zopas verkozen tot voorzitter van Métiers de la Mobilité Partagée van de Conseil National des Professions de l’Automobile (CNPA) in Frankrijk. Dit orgaan verenigt de internationale, nationale of regionale verhuurketens, de verhuurders in franchising, de zelfstandige verhuurders en professionals uit de autosector van wie één van de activiteiten de verhuur van auto’s is en sinds kort ook de nieuwe actoren van de gedeelde mobiliteit.

In het kader van zijn mandaat krijgt Didier de opdracht ervoor te zorgen dat alle beroepen uit de gedeelde mobiliteit een platform voor uitwisseling krijgen binnen de CNPA, om zo te komen tot een harmonieus samengaan van de beroepen in de nieuwe mobiliteitsvormen en institutionele verhuurders.