Het gratis platform van Mbrella biedt kleinere ondernemingen de kans om net zo’n interessante mobiliteitsplannen aan te bieden aan hun werknemers als grote bedrijven. Dat was tot nu toe vaak onmogelijk, omdat soortgelijke platformen meestal een maandelijks bedrag per werknemer aanrekenen dat voor veel KMO’s niet haalbaar is. Mbrella daarentegen is vanaf vandaag gratis te gebruiken tot 250 werknemers.

“Kleine ondernemingen kunnen hun werknemers vaak niet zo’n uitgebreide mobiliteitsoplossingen aanbieden als grote bedrijven, en velen hebben zelfs helemaal geen aanbod,” vertelt Amaury Gerard, CEO van Mbrella. “Ze hebben niet altijd de koopkracht om voordelig bedrijfswagens te leasen, en ook alternatieve mobiliteitsplannen vallen vaak duur uit en zijn arbeidsintensief. Voor die situatie wil Mbrella een oplossing bieden.”

 

Flexibele mobiliteit: een noodzaak

Die mobiliteitsoplossingen worden nochtans steeds meer onontbeerlijk in een veranderende werkwereld. Meer thuiswerk, het eeuwige fileprobleem en een groeiend eco-bewustzijn maken dat een bedrijfswagen of treinabonnement niet langer volstaat voor de realiteit van de meeste werknemers.

De Belgische regering introduceerde het mobiliteitsbudget om aan die realiteit tegemoet te komen, maar dat budget is alleen beschikbaar voor werknemers die recht hebben op een bedrijfswagen. Daardoor vallen veel KMO’s – en hun werknemers – nog steeds uit de boot.

Het platform van Mbrella maakt het mogelijk om zowel het wettelijk mobiliteitsbudget als andere flexibele mobiliteitspakketten naast elkaar aan te bieden aan alle werknemers, ongeacht de grootte van het bedrijf, het beschikbare budget of de gewenste opties. En bovendien hoeft flexibele mobiliteit met Mbrella niet administratief ingewikkelder te zijn dan de vertrouwde bedrijfswagen.

 

Samenwerking met sociale secretariaten voor ultiem gebruiksgemak

Samen met de lancering van het gratis model voor KMO’s kondigt Mbrella ook de
samenwerking aan met Partena, Securex, Acerta en Attentia. Dankzij deze integratie kunnen de
sociale secretariaten hun klanten een eenvoudige totaaloplossing bieden voor het opstellen en uitvoeren van een flexibel mobiliteitsbeleid. De samenwerking maakt het ook mogelijk om werknemers rechtstreeks terug te betalen voor hun mobiliteitsgebruik via de payroll, wat meer efficiëntie betekent voor HR-afdelingen en medewerkers die gebruik zullen maken van het nieuwe platform.

Ook de partners zijn bijzonder tevreden over de integratie met Mbrella. “Vanuit Securex nemen we een adviserende rol op in het opzetten van een mobiliteitsbeleid voor onze klanten, nu kunnen we dit aanvullen met een platform voor het beheer ervan,” legt Kristof Benoit, General
Manager Employers & International bij Securex, uit. “Dankzij deze samenwerking krijgen al onze KMO-klanten op een eenvoudige manier toegang tot het mobiliteits-ecosysteem.”

“Een flexibel mobiliteitsbeleid is niet alleen weggelegd voor de grote spelers,” besluit Mbrella-CEO Gerard. “We willen de drempel verlagen, zodat ook KMO’s aantrekkelijke mobiliteitsvoordelen kunnen aanbieden aan hun werknemers – en bovendien kunnen bijdragen aan een leefbare wereld voor iedereen.”