IB Technics is actief op B2C-vlak in Wallonië en op B2B in heel het land. Het is gespecialiseerd in telecomdiensten. Concreet plaatst het bedrijf telecommunicatiesystemen bij private en zakelijke klanten van de bedrijven waar het voor werkt. “Wij leveren diensten aan ondernemingen zoals Voo, Orange, Ericsson,…”, zo vertelt Stéphane Kempen (Operationeel Directeur). “Ons bedrijf, dat in Nijvel is gesitueerd, telt 150 medewerkers voor ongeveer 150 voertuigen, met een verdeelsleutel van 80 procent bestelwagens en 20 procent personenwagens, waaronder een groot deel voor techniekers bestemd is. De B2C-markt is goed voor twee derde van onze activiteiten”.

IB Technics onderging recent heel wat evoluties. Zo werd de groep WAN Services waar het bedrijf toe behoort overgenomen door de Franse groep BugBusters, Europees marktleider in ICT.

Daarna kreeg IB Technics er twee extra zones bij in Wallonië dankzij een nieuw contract met een van zijn B2C-klanten. “Om dit contract te kunnen vervullen hebben we 20 extra techniekers aangenomen en 20 nieuwe bedrijfsvoertuigen besteld”.

 

Het gaat om 10 Opel Vivaro’s en 10 Citroën-modellen. “Al deze voertuigen zijn identiek, met strepen op de motorkap en een aantal aanpassingen aan het interieur en het koetswerk om het laden te vergemakkelijken. De Opels zijn afgelopen vrijdag 19 oktober geleverd in garage Piret in Waver in het bijzijn van Danny Vermylen (Sales & Accountant Manager bij J&T Autolease). Al deze voertuigen zijn namelijk via operationele leasing besteld bij J&T Autolease voor een duur van 4 jaar en 180.000 kilometer.

 

Binnenkort actief in het herladen van voertuigen

De Franse groep BugBusters heeft een breder actieterrein. Zo bracht het onlangs laadpalen voor elektrische voertuigen op de markt onder de naam ZeBorne. Het concept: een laadpaal wordt binnen de 72 uur op het werk of thuis geplaatst. “ZeBorne heeft een contract getekend met supermarktketen U voor de plaatsing van laadpalen op al zijn parkings. Het was ook aanwezig op het autosalon van Parijs, waar een samenwerking op poten is gezet met Kia. En binnenkort komt hetzelfde concept ook naar België,” zo vertelt Stéphane Kempen.